Itä-Suomeen perustetaan 22 miljoonan euron rahastot startup-yrityksille

Rahastot sijoittavat voimakasta kasvua hakeviin startup-yrityksiin.

rahastot
Viidenkymmenen euron seteleitä.
Henrietta Hassinen / Yle

Itä-Suomeen perustetaan sijoitusrahastoja startup-yritysten tarpeisiin.

Maakunnallisissa rahastoissa on mukana Etelä-Savon ely-keskuksen, kaupunkien ja yksityisten tahojen rahoitusta yhteensä noin 22 miljoonan euron edestä. Rahastot sijoittavat etenkin voimakasta kasvua ja kansainvälistymistä hakeviin nuoriin ja siemenvaiheen startup-yrityksiin.

Etelä-Savon rahasto South Savo Fund on kooltaan noin 3,5 miljoonaa euroa. Ely-keskus avustaa rahastoa miljoonalla eurolla ja Mikkelin, Savonlinnan sekä Pieksämäen kaupungit sijoittavat rahastoon yhteensä 400 000 euroa. Yksityisten sijoittajien rahaa rahastossa on 2,1 miljoonan euron edestä.

Pohjois-Savon North Savo Startup Fund on kooltaan noin 10 miljoonaa euroa. Ely-keskuksen 4,9 miljoonan euron avustuksen lisäksi rahastoon sijoittavat Iisalmen, Kuopion ja Varkauden kaupungit yhteensä 2,2 miljoonaa ja yksityiset sijoittajat yhteensä 2,9 miljoonaa euroa.

Pohjois-Karjalan pääomasijoitusrahasto, North Karelia Growth Fund, täydentää Joensuun kaupungin aiemmin perustamaa 2,5 miljoonan euron rahastoa. Uusi rahasto on kooltaan noin 6 miljoonaa euroa, josta ely-keskuksen avustusta on 2,5 miljoonaa euroa. Lisäksi Joensuun kaupunki sijoittaa rahastoon miljoonan ja yksityiset sijoittajat yhteensä 2,5 miljoonaa euroa.