Meksiko lähetti 15 000 sotilasta Yhdysvaltain-rajalle estämään rajanylityksiä

Meksikon turvallisuusjoukot eivät ole tähän asti yleensä ottaneet kiinni siirtolaisia maan pohjoisrajalla.

turvapaikanhaku
Meksikolaissotilaat partioivat Rio Bravon varrella  Juarezin kaupungissa Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla. Meksiko on lähettänyt lähes 15 000 sotilasta estämään luvattomia rajanylityksiä.
Meksikolaissotilaat partioivat Rio Bravon varrella Juarezin kaupungissa Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla. Meksiko on lähettänyt lähes 15 000 sotilasta estämään luvattomia rajanylityksiä.Herika Martinez / AFP

Meksiko on lähettänyt liki 15 000 sotilasta pohjoisrajalleen. Sotilaat pidättävät siirtolaisia, jotka yrittävät päästä Yhdysvaltain puolelle, myönsi Meksikon puolustusministeri Luis Cresencio Sandoval maanantaina.

Meksikon turvallisuusjoukot eivät ole tähän asti yleensä ottaneet kiinni siirtolaisia maan pohjoisrajalla.

Aiemmin tässä kuussa Meksiko ilmoitti vahvistavansa etelärajansa valvontaa kansalliskaartin 6 000 sotilaalla. Näin on ollut tarkoitus estää etelästä saapuvien, Yhdysvaltoihin pyrkivien siirtolaisten pääsyä Meksikoon.

Puolustusministeri Sandoval kuitenkin myös muistutti maanantaina, että siirtolaisuus ilman asianmukaisia papereita ei ole rikos, vaan pikemminkin hallinnollinen rike.

Kansainvälinen laki antaa ilman lupapapereita matkaan lähteville oikeuden ylittää valtioiden rajoja hakeakseen turvapaikkaa. Myös Yhdysvaltain tuomioistuimet ovat vahvistaneet siirtolaisten oikeuden tähän.

Lue myös:

Trumpin hallinto ei halua antaa Meksikon rajalla pidätetyille lapsille saippuaa eikä hammasharjoja – tuomarit eivät olleet uskoa korviaan(20.6.)

Lähteet: AFP