1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Britannian politiikka

Boris Johnson uskoo pystyvänsä avaamaan brexit-neuvottelut uudelleen EU:n kanssa

Johnson sanoi BBC:n haastattelussa, että hän ei usko hetkeäkään sopimuksettomaan brexitiin.

Britannian politiikka
Boris Johnson
Boris JohnsonNeil Hall / EPA

Britannian pääministeriksi tähtäävä Boris Johnson "ei usko hetkeäkään", että Britannia lähtee Euroopan unionista ilman sopimusta, vaikka hän itse mielellään tekisi niin.

BBC (siirryt toiseen palveluun):lle haastattelun antanut Johnson sanoo, että EU:n kanssa on mahdollista saada aikaan uusi sopimus ennen lokakuun loppua, sillä poliittinen maisema on muuttunut sekä Britanniassa että manner-Euroopassa sitten maaliskuun lopun, jolloin Britannian piti alun perin erota EU:sta.

– Uskon, että molemmin puolin kanaalia on nykyisin erilainen ymmärrys siitä, mitä tarvitaan, Johnson sanoi.

Britannian on tarkoitus lähteä Euroopan unionista 31. lokakuuta mennessä. Brexit-sopimus on hylätty jo kolme kertaa maan parlamentissa.

Johnson uskoo, että hän pystyisi taivuttelemaan EU:n miettimään uudelleen Irlannin rajan kohtaloa, vaikka unionista on sanottu toisin. EU on ilmoittanut, että Theresa Mayn kanssa tehtyä brexit-sopimusta ei tulla avaamaan enää uudelleen.

Kisaa Britannian konservatiivien puheenjohtajan paikasta käydään parhaillaan. Johnson on tällä hetkellä kisan todennäköisin voittaja ja näin ollen myös todennäköinen tuleva pääministeri.

Riiteli äänekkäästi avopuolisonsa kanssa

Johnsonin kotiin hälytettiin poliisi perjantain vastaisena yönä. Lontoon poliisin soitti paikalle Johnsonin naapuri, joka kertoi kuulleensa asunnosta kiljumista, huutoa ja paiskomista. Brittimedian mukaan asunnosta oli kuulunut Johnsonin avopuolison Carrie Symondsin ääni.

Lontoon poliisi kertoi saaneensa hätäpuhelun 24 minuuttia yli kahdentoista perjantaina paikallista aikaa.

Poliisin tiedottajan mukaan poliisi kävi asunnolla ja puhui osapuolten kanssa. Kaikki olivat turvassa ja voivat hyvin, poliisi tiedotti.

BBC:n haastattelussa Johnson sanoi, että on epäreilua, että hänen läheisensä on liitetty puheenjohtajakisaan.

Lue myös:

Pääministeriehdokas Boris Johnsonilta vaaditaan selityksiä – poliisi kävi ratkomassa äänekästä riitaa kotona (23.6.)

Guardian: Poliisi kävi pääministeriehdokas Johnsonin kodissa – naapuri raportoi kuulleensa kiljuntaa, huutoa ja paiskomista(22.6.)

Lue seuraavaksi