Kesätöitä tekevät muutkin kuin nuoret – metsurin kokemus auttaa siimaleikkurin varressa

Pätkätöitä tekevälle kertyy kokemusta monenlaisista työtehtävistä.

kesätyö
Reijo Moilanen hoitaa Suomussalmelaista puistoa siimaleikkurilla.
Reijo Moilasen mukaan Jätkänpuistossa ei ole ollut kiusaa hyttysistä.Jarmo Nuotio / Yle

Suomussalmen Jätkänpuistossa siimaleikkurin varressa heiluu Reijo Moilanen. Mies on tehnyt jo paljon työvuosia monenlaisissa hommissa, ja taustalla on monta työllistämistuettua työtä.

Tänä kesänä Moilanen hoitaa kotikunnassaan puistoja kesätyöntekijänä. Työsopimus jatkuu elokuun loppuun asti. Sen jälkeen suunnitelmat ovat vielä auki.

– Paras kesä menee tässä, mutta talvella vietetään sitten lomaa. Aika hyvin täällä homma toimii. Riippuu vähän siitä, miten saavat rahoituksen kuntoon. Katsotaan sitten, mihin pääsee tai joutuu, Moilanen kertoo.

Fyysinen kokopäivätyö viitenä päivänä viikossa vaatii myös kuntoa. Metsurin töitä tehneelle miehelle sahan tai leikkurin kanssa kulkeminen on kuitenkin tuttua puuhaa.

– Jos on oikein rapakuntoinen, varmasti rupeaa illalla polvissa ja selässä tuntumaan. Tässä joutuu aika paljon kävelemään. Olen kuitenkin pysynyt ihan hyvässä kunnossa vaikka ikääkin on jo kertynyt, Moilanen kertoo.

Puistotyöntekijälle kertyy monenlaista hommaa kesän aikana. Moilanen on ehtinyt jo siistiä pensaita ennen tämänhetkisiä leikkurihommia.

– Sitä ei tiedä kesän mittaan, mihin esimies laittaa. Mieluummin vaikka joka päivä eri hommassa, niin saa vaihtelua, Moilanen kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)