Entiselle porilaiselle kokoomuspoliitikolle syyte törkeästä veropetoksesta – syyttäjä vaatii lähes kahden vuoden ehdollista vankeusrangaistusta

Syyttäjän mukaan kokoomuksen entinen porilainen kaupunginvaltuutettu ja kansanedustajaehdokas Eerik Heijari ja kolme hänen liikekumppaniaan syyllistyivät törkeään verokiertoon henkilövuokrausbisneksessä kymmenisen vuotta sitten.

verorikokset
Eerik Heijari lähikuvassa.
Entinen porilainen kokoomusvaikuttaja Eerik Heijari asuu nykyään Yhdysvalloissa.Henrietta Hassinen / Yle

Nykyään Yhdysvalloissa asuva ex-kokoomuspoliitikko Eerik Heijari ja kolme hänen liikekumppaniaan ovat saaneet syytteen törkeästä veropetoksesta Satakunnan käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan Heijari ja muut syytetyt toimivat 2000-luvun loppupuolella hallituksen jäseninä ja omistajina slovakialaisessa yhtiössä, joka vuokrasi työvoimaa Suomessa.

Slovakkiyhtiö toimi pääosin Suomessa

Syyttäjä katsoo, että pääsääntöisesti Suomessa toimineella yhtiöllä oli laajaa liiketoimintaa ja sille oli muodostunut kiinteä toimipaikka Suomeen. Se ei kuitenkaan ilmoittanut maksamiaan palkkoja verottajalle.

Syyttäjän mukaan slovakialaisyhtiö jätti maksamatta veroja kolmen vuoden aikana noin 300 tuhatta euroa.

Syyttäjä vaatii Heijarille ja kahdelle muulle syytetylle 1 vuoden ja 11 kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta. Yhdelle syytetylle rangaistusvaatimus on 1 vuoden ja 3 kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus.

Eerik Heijari on entinen Porin kaupunginvaltuuston jäsen, hän pyrki myös eduskuntaan Satakunnan kokoomuksen listalta vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Yhdysvaltoihin muuton jälkeen hän tuki Donald Trumpia Yhdysvaltain presidentinvaaleissa.