Lepakkolaavun polttamisesta epäillyt vapautettiin syytteistä Seinäjoella – kolmelle pojalle sakot laavujen sotkemisesta

Käräjäoikeus katsoi, ettei laavun tulipalon syystä ollut riittävän luotettavaa näyttöä. Toisessa tapauksessa kolme poikaa tuomittiin sakkoihin.

Seinäjoki
Seinäjoen palanut laavu
Lepakkolaavu poltettiin maaliskuun alussa maan tasalle.Pekka Hurskainen

Joupin Lepakkolaavun polttamisesta epäillyt on vapautettu syytteistä Seinäjoella. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus käsitteli asiaa maanantaina. Sen mukaan ei ollut riittävää näyttöä siitä, että palo oli peräisin epäillyn seurueen sytyttämästä nuotiosta.

Maaliskuussa neljä poikaa vietti aikaa laavulla. Yksi heistä oli sytyttänyt nuotion laavun puuvaraston etuosaan. Kolme muuta poikaa oli heittänyt palaneet puut lumeen, ja heittänyt lisäksi lunta palon päälle. Pojat olivat poistuneet paikalta 10–20 minuutin kuluttua, iltakymmenen ja puoli yhdentoista välillä. Paloviranomaisen arvion mukaan laavu olisi palanut puolen yön aikaan. Oikeus katsoi, ettei palon syystä ollut riittävän luotettavaa näyttöä.

Laavu tuhoutui palossa täysin. Seinäjoen kaupunki vaati 8 800 euron korvauksia tuhoista. Korvausvaade kaatui kuitenkin samalla syytteiden hylkäämisen kanssa. Syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyytensä päätökseen.

Sakot kolmelle nuorelle

Käräjäoikeus käsitteli maanantaina myös toista Seinäjoen laavuihin liittyvää tuhotyötä. Siinä kolme poikaa oli rikkonut paikkoja ja suihkuttanut jauhesammuttimella Lepakkolaavulla ja Pajuluoman laavulla viime marraskuussa. Yksi pojista oli sama kuin Lepakkolaavun poltosta epäillyssä nelikossa.

Oikeus tuomitsi kaikki kolme poikaa sakkoihin vahingonteosta nuorena henkilönä. Kaksi pojista tuomittiin 50 päiväsakkoon eli 300 euron sakkoon kukin ja yksi 30 päiväsakkoon eli 180 euroon.