Saksassa kahdeksaa äärioikeistoon kuuluvaa miestä syytetään terroristiryhmän muodostamisesta

Äärioikeistolaisen ryhmän tarkoituksena oli lehtitietojen mukaan tehdä aseellisia iskuja ja lavastaa ne vasemmistoryhmien tekemiksi.

Chemnitz
Chemnitzissä äärikoikeiston mieleosoittajat poliisimuurin takana.
Äärioikeiston mielenosoittajia Chemnitzissä 1. syyskuuta 2018. Kuvan henkilöt eivät liity artikkelin syytettyihin.Martin Divisek / EPA

Saksan Karlsruhessa syyttäjä on nostanut syytteet kahdeksaa miestä vastaan terrorismirikoksista. Äärioikeistolaiseen ”Revolution Chemnitz" -ryhmään kuuluneita miehiä syytetään terroristiryhmän muodostamisesta.

Saksalaislehdet kertovat, että ryhmä pyrki aloittamaan sisällissotaa muistuttavan kansannousun Berliinissä lokakuun 3. päivä 2018. Syytteet pohjautuvat todisteisiin, joita on saatu miesten välisestä kännykkäviestinnästä

Ryhmän tarkoituksena oli lehtitietojen mukaan tehdä aseellisia iskuja, ja lavastaa ne vasemmistoryhmien tekemiksi. Miehet ehdittiin kuitenkin pidättää kaksi päivää ennen suunniteltuja iskuja.

Ryhmän jäsenet ovat iältään 21–31-vuotiaita ja he ovat vangittuina. Selvitysten mukaan moni ryhmän jäsenistä on johtohahmoja Chemnitzin kaupungin uusnatsipiireissä sekä äärioikeistolaisessa jalkapallohuligaaniryhmässä.

Chemnitzin kaupunki nousi kesällä 2018 kansainvälisiin otsikoihin, kun kaupungissa syttyi väkivaltaisia mielenosoituksia äärioikeiston ja vastamielenosoittajien välillä.

Itäisessä Saksassa sijaitseva Chemnitz on ollut islamia vastustavan Pegida-liikkeen ja maahanmuuttovastaisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen tukialueita.

Lisää aiheesta:

Anklage gegen mutmaßlich rechtsextreme Terrorgruppe (siirryt toiseen palveluun) (Die Welt)

"Revolution Chemnitz"-Mitglieder bleiben in Untersuchungshaft (siirryt toiseen palveluun) (Spiegel)