1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilutapahtumat

10-vuotias hiihtäjälupaus kohtasi idolinsa Iivo Niskasen Vuokatissa

Juniorihiihtäjät ottavat leirillä mallia huippuhiihtäjistä.

urheilutapahtumat
Hiihtäjä Iivo Niskanen kohtaa nuoren faninsa Anni Rahilan.
Raumalainen Anni Rahila ja maastohiihtäjä IIvo Niskanen ovat jo tuttuja keskenään.Elisa Kinnunen /Yle

Raumalainen hiihtäjälupaus, 10-vuotias Anni Rohila tapasi esikuvansa huippuhiihtäjä Iivo Niskasen tiistai-iltana Vuokatinvaaran päällä. Rohila on fanittanut Niskasta jo pitkään, ja hän antoi pari vuotta sitten Niskaselle itse tekemänsä lippalakin lahjaksi.

– Siinä on kirjaimet A ja R niin kuin nimessänikin, Anni Rohila kertoo.

– Lippis on hyvässä tallessa tiukkoja tilanteita varten, Iivo Niskanen jatkaa hymyillen.

Yksi kesän kovimmista hiihtotapahtumista, Vuokatin Aateli Race käynnistyi tiistaina jo 15. kerran. Tämän kesän tapahtumassa uutuutena on samaan aikaan järjestettävä nuorten hiihtoleiri.

– On mahtava nähdä täällä esikuvia. Sillä on tosi iso merkitys, koska näen, mitä parannettavaa minulla on ja mitä huiput tekevät, Rohila sanoo.

Niskasen mukaan juniorit ennättävät näkemään viikon aikana paljon. He voivat seurata esimerkiksi sitä, mihin aikaan urheilijat menevät aamupalalle, mitä he syövät, milloin treenit päättyvät ja kuinka paljon hiihtäjät treenaavat.

– Tietysti meistä maajoukkuehiihtäjistä on kivaa, kun on innostuneita nuoria. Näemme, että lajilla on hyvä tulevaisuus, mikä antaa meille paljon virtaa harjoitteluun, Niskanen sanoo.

Jotain oppia huiput voivat ottaa myös junioreista. Niskasen mukaan nuoret ovat sosiaalisessa mediassa huomattavasti vanhempiaan aktiivisempia.

– Se on pelkästään positiivista, kun nuoret tulevat kysymään yhteiseen kuvaan. Selfiet ovat tämän päivän nimmareita, Niskanen kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi