Oikeusasiamies löysi Raahen putkatilojen olosuhteista pieniä puutteita

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen tarkasti ennalta ilmoittamatta Raahen putkatilat huhtikuussa 2019.

Raahe
Läheltä
Yle

Oulun poliisilaitoksen Raahen sellitiloista löytyi vain pieniä puutteita eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläisen tekemän yllätyskäynnin aikana. Oikeusasiamies kiinnitti huomiota muun muassa vapautensa menettäneiden mahdollisuuteen saada käyttöön savuton selli. Puutteita havaittiin myös vapautensa menettäneiden päivittäisissä peseytymismahdollisuuksissa.

Oulun poliisilaitoksen poliisijohtaja Sauli Kuha kommentoi oikeusasiamiehen tarkastusraporttia varsin odotetuksi Raahen vankilan osalta.

– Vaikka pieniä puutteita löytyy, kun tutkitaan asioita tarkasti, on Raahen vankilan olosuhteet kuitenkin hyvällä tolalla. Aina on jotain korjaamisen varaa, ja ne hoidetaan kuntoon, kertoo Kuha.

Oulun poliisilaitoksen tulee ilmoittaa 31. lokakuuta 2019 mennessä ne toimenpiteet, joihin poliisilaitos on ryhtynyt raportin tiimoilta.

Haukiputaan moduulivankilalle aiemmin vakavat moitteet

Vastikään eduskunnan oikeusasiamies moitti Haukiputaan poliisivankilan olosuhteita.

– Ne vakavat moitteet tulivat aiheesta. Poliisi on vaatinut korjauksia moduulivankilan lämpötilan säätöihin, pidätettyjen intimiteettisuojaan ja ulkoilumahdollisuuksiin. Me käymme Poliisihallituksen ja Senaatin kanssa keskustelua puutteiden korjaamista, jotta olosuhteet saadaan kuntoon, kertoo Kuha.

Näillä näkymin Haukiputaan moduulivankila on käytössä ainakin vuoteen 2024 asti.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)