Siiri-myrsky teki tuhojaan Sotkamon ja Kuhmon eteläosien metsissä

Totaalituhoja isolla alueella ei kuitenkaan tapahtunut.

myrskytuhot
Tuulen kaatama puu.
Ukkosrintamaan liittyneet syöksyvirtaukset kaatoivat puita juhannusviikolla Kainuussa. Arkistokuva.Tenho Tornberg / Yle

Juhannusviikolla Kainuun yli pyyhkäissyt Siiri-myrsky teki tuhojaan ainakin Sotkamon ja Kuhmon eteläosien metsissä. Suomen metsäkeskuksen mukaan myrskytuhohavaintoja on tehty Sotkamon Kiantaperästä Tipasojan suuntaan jatkuen Kuhmon puolella Jauhovaarasta kohti Kiekinkoskea.

– Ukkosrintamaan liittyneet syöksyvirtaukset kaatoivat yksittäisiä puita ja puuryhmiä. Lisäksi se aiheutti voimakasta tuhoa puolesta hehtaarista hehtaariin suuruisilla alueilla, mutta totaalituhoja isolla alueella ei tapahtunut, pohjoisen palvelualueen valmiuspäällikkö Mika Rautiainen kertoo.

Rautiainen arvioi, että tuhoutuneen puuston arvo on useita satojatuhansia euroa.

– Todennäköisesti samanlaisia tuhoja on myös muualla Kainuussa. Lopullinen arvio tarkentuu myöhemmin, kun saamme lisää tietoa. Nythän ihmiset lomailevat, mökkeilevät ja liikkuvat metsissä, kun marjastuskausikin on alkamassa muutaman viikon sisällä.

Myrskyn kaatamien puiden korjaaminen on Rautiaisen mukaan vaarallisimpia metsätöitä.

– Se on syytä jättää ammattilaisten hoidettavaksi, koska puut ja puuryhmät ovat jännitteisia ja eri asennoissa. Oikeastaan se on sellaista, ettei sitä pidä mennä tekemään muuten kuin koneellisesti ammattilaisenkaan, Rautiainen toteaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!