Maahanmuuttovirasto sulkee kolme vastaanottokeskusta ja useiden paikkamääriä supistetaan

Maahanmuuttovirasto sulkee kokonaan Kauhavan, Heinolan ja Sastamalan vastaanottokeskusten ovet turvapaikanhakijoiden vähentymisen takia.

Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Maahanmuuttovirasto irtisanoo vastaanottokeskusten sopimuksia ja vähentää niiden paikkamääriä. Yhteensä vastaanottokeskuksista vähennetään noin 800 paikkaa.

Kauhavan vastaanottokeskus ja Valolinnan vastaanottokeskus Heinolassa lopetetaan vuoden 2020 alkuun mennessä. Karkun vastaanottokeskus Sastamalassa lopetetaan jo tämän vuoden lokakuuhun mennessä. Kauhavalla paikkoja on tällä hetkellä 200, Karkussa 120 ja Valolinnassa 170.

Maahanmuuttovirasto vähentää Kristiinankaupungin, Vaasan, Porin vastaanottokeskusten paikkamääriä 50:llä. Lisäksi Vantaalla Robert Huberin tien ja Espoossa Nihtisillan vastaanottokeskusten paikkamääriä erikseen sovittavalla tavalla syksyn mittaan.

Uusien turvapaikanhakijoiden määrä on pysynyt varsin maltillisena. Maahanmuuttoviraston arvion mukaan Suomeen saapuu tänä vuonna alle 3 000 turvapaikanhakijaa ja uusintahakemuksia jätetään noin 2 000.

Vastaanottojärjestelmässä on nyt kirjoilla noin 9 500 turvapaikanhakijaa, joista noin 5 600 asuu erilaisissa vastaanottokeskuksissa.