Kuhmon urheilukentälle asennettiin tekonurmi: "varmasti pitkäikäinen sijoitus"

Kuhmon urheilukenttää uudistettiin viimeksi kaksi vuotta aiemmin.

tekonurmi
Läheltä
Yle

Kuhmon urheilukenttä on saanut uuden tekonurmikentän. Vapaa-aikatoimenjohtaja Timo Heikkilä kertoo, että nurmi on jo paikoillaan, mutta sen päälle pitää vielä levittää hiekkaa sekä kumirouhetta.

– Työt aloitettiin jo viime syksynä vanhan nurmikentän poistamisella. Varsinainen tekonurmen asennus aloitettiin viikko sitten, Heikkilä kertoo.

Uudella tekonurmikentällä jalkapallokausi pitenee usealla kuukaudella, mutta toisaalta yleisurheilun heittolajit joutuvat väistymään. Heikkilän mukaan moukarin- ja kiekonheitolle on paikka entisellä pesäpallokentällä.

Keihäänheitolle suunnitellaan myös omaa paikkaa. Syksyllä kisailtavissa Kainuun koululaisten kisoissa käytetään vuorostaan keihäänheitossa kärkisuojaa.

– Tekonurmipinta vähentää huollon tarvetta, sillä luonnonnurmi piti leikata kaksi tai kolme kertaa viikossa. Tekonurmi harjataan kerran viikossa. Hankimme laadukkaan tekonurmen ja se on varmasti pitkäikäinen sijoitus, Heikkilä kertoo.

Urheilukentän remonttia on tehty pikku hiljaa. Pari vuotta sitten kentälle uusittiin juoksuradan pinnat ja katsomot. Valoja kentällä ei kuitenkaan vielä ole.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)