Lapin tunnetuin kesäteatteri kukoistaa Kemijoen rannalla Rovaniemellä – parhaina kesinä jopa 10 000 katsojaa

Tämän kesän näytelmä on Jules Vernen globaali seikkailuklassikko Maailman ympäri 80 päivässä.

kesäteatterit
Konttisen kesäteatteri kesällä 2019 esittää Jules Vernen Maailman ympäri 80 päivässä.
Konttisen kesäteatteri kesällä 2019 esittää Jules Vernen Maailman ympäri 80 päivässä. Oikealta lukien Risto Olenius on Phileas Fogg, Miikka Saraniemi on Jesse James ja Ville Määttä on Iso Pat. Tatu Kantomaa

Lapin tunnetuin kesäteatteri on vetänyt vuodesta toiseen yleisöä koko perheen näytelmillä.

Kukkivien sireenien takaa Rovaniemellä Konttisen kentän puistosta Kemijoen törmältä löytyy Konttisen kesäteatteri, missä on esitetty koko perheen klassikkoja Pikku Pietarin pihasta Lumikkiin jo kohta neljännesvuosisata. Parhaina kesinä lippuja on myyty lähes 10 000.

Tämän kesän näytelmä (siirryt toiseen palveluun) on Jules Vernen globaali seikkailuklassikko Maailman ympäri 80 päivässä. Ensi-ilta on torstaina 27. kesäkuuta. Ohjaaja Joni Kuokkanen on kirjoittanut näytelmän Vernen alkuperäisteoksen pohjalta.

– Sama reissu mekin kierretään, mutta matkaan tulee kavereita, joita ei alkuperäisteoksessa ole. Vauhdikasta meininkiä on, tylsäksi matka ei käy, lupaa Kuokkanen.

Teatterilla oli varaa palkata säveltäjä ja koreografi

Ensi kesänä Konttisen kesäteatteri täyttää 25 vuotta. Taivasalla olevan teatterin tuottaja Eino Hantula sanoo, että teatteri on hyvin rohkaisevassa vaiheessa.

– Säiden armoilla oleminen on aaltoliikettä. Sateinen kesä kostautuu seuraavana vuonna, koska silloin kirstun pohjalla ei ole yhtään rahaa. Viime kesän tuotot Robin Hood -näytelmästä antoivat meille mahdollisuuden tehdä tänä kesänä enemmän. Oli varaa palkata säveltäjä, koreografi ja jopa pari näyttelijää enemmän, iloitsee Hannula.

Konttisen kesäteatteri on parhaina kesinä vetänyt lähes 10 000 katsojaa. Huonoimpina vuosina kävijämäärä on jäänyt alle neljään tuhanteen, joka sekin on hyvä määrä 60 000 asukkaan Rovaniemelle.

Konttisen kesäteatteri Jules Verne Maailman ympäri 80 päivässä.
Konttisen kesäteatteri Jules Verne Maailman ympäri 80 päivässä.Tatu Kantomaa