Hyppää sisältöön

Aalto-yliopisto perustaa biotuotetekniikan professuurin Savonlinnaan

Professorin vastuulla on muun muassa yliopiston ja Savonlinnan kuitulaboratorion yhteistyön kehittäminen sekä diplomitöiden ohjaaminen.

Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto perustaa uuden biotuotetekniikan professuurin Savonlinnaan.

Määräaikainen työelämäprofessuuri on viisivuotinen. Professorin vastuulla on muun muassa yliopiston ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Savonlinnan kuitulaboratorion yhteistyön kehittäminen sekä diplomitöiden ohjaaminen.

Rekrytoitava professori työskentelee sekä Aalto-yliopistossa Espoon Otaniemessä että Savonlinnan teknologiapuistossa.

– Ajatuksena on, että tällä pystytään tiivistämään ja parantamaan nykyistä yhteistyötä. Professori pystyy ohjaamaan diplomitöitä ja tulevaisuudessa toivottavasti myös väitöskirjatöitä sekä Otaniemessä että Savonlinnassa, toteaa Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun dekaani Kristiina Kruus.

Aalto-yliopistoon palkataan professorin lisäksi myös nuorempi tutkija, joka vastaa kansallisten ja kansainvälisten tutkimushankkeiden valmistelusta sekä teollisuusyhteistyön kehittämisestä.

– Tavoitteena on, että pystymme hyödyntämään meillä valmiina olevia laajoja verkostoja. Pystymme niiden avulla hakemaan myös EU-rahoitusta tutkimushankkeille, Kruus kertoo.