Vaihdoin luonnonkosmetiikkaan, koska kuvittelin sen olevan parempaa iholle – Professori: Ei iho tunnista synteettisen ja luonnontuotteen eroa

Katso video: Synteettisillä kemikaaleilla on huono maine, mutta oman ihoni hyvinvoinnin takia niitä ei tarvitse vältellä.

luonnonkosmetiikka
Marjut Mäntymaa

“Luonnonkosmetiikan meikit sopivat sinulle varsinkin silloin, jos välttelet kemikaaleja”.

Törmäsin tähän lauseeseen muutama viikko sitten eräässä luonnonkosmetiikkaa myyvässä verkkokaupassa. Olin yhteydessä kyseiseen yritykseen ja kysyin, miten ihminen pystyy välttelemään kemikaaleja. Puhelimessa vallitsi hetken pieni hiljaisuus.

Vastaus on tietenkin, että ei pysty, koska kemikaaleja on kaikkialla.

Vastauksen tiesi myös kyseinen yritys. Puhelun jälkeen sivuja päivitettiin ja lausetta muokattiin niin, että kemikaali-sanan eteen lisättiin sana synteettinen.

Mutta mitä pahaa niissä synteettisissä kemikaaleissa on?

Joku asia niissä mätti, sillä itsekin vaihdoin lähes kaikki kosmetiikkatuotteet luonnonkosmetiikkaan jokunen vuosi sitten. Ajattelin, että se on oltava parempaa iholle ja keholle. Selvittelyn jälkeen huomasin kuitenkin sortuneeni pitkälti mielikuvamarkkinointiin.

Ylhäällä olevassa videossa tapaan Pro luonnonkosmetiikka ry:n edustajan Maria Varonin, Laurea ammattikorkeakoulun estenomi-linjan yliopettajan Marjo Poutasen sekä Helsingin yliopiston professorin Yvonne Holmin.

Heidän lisäkseen juttuun on haastateltu Tukesin ylitarkastaja Terhi Tauriala-Rajalaa sekä erikoislääkäri Alexander Salavaa.

Mitä kokemuksia sinulla on kosmetiikasta? Katso yllä oleva video ja osallistu keskusteluun. Olen mukana keskustelussa tänään torstaina klo 17.00 saakka. Keskustelu on auki klo 22:00 asti.