Uintimaajoukkueessa on kova sisäinen kilpailu – Jenna Laukkanen: "Se on raastavaa henkisesti"

Sotkamolaisuimarin mielestä on kuitenkin hyvä, että kotimaassa on niin kova taso, ettei kilpakumppaneita tarvitse hakea kauempaa.

Rintauinti
Jenna Laukkanen
Swimming Club Vuokattia edustava Jenna Laukkanen edustaa Suomea tulevissa MM-kisoissa.AOP

Torstaina alkavien uinnin SM-kilpailujen kuumin laji on naisten 50 metrin rintauinti. Siitä on tullut kuin uinnin sadan metrin aitajuoksu, sillä Suomen maajoukkueessa on käynnissä kova sisäinen kilpailu.

Jenna Laukkanen ja Ida Hulkko edustavat lajissa Suomea tulevissa MM-kisoissa. Veera Kivirinta karsiutui MM-ryhmästä, vaikka alitti kisapaikkaan vaadittavan A-rajan.

Laukkanen myöntää, että joukkueen jatkuva sisäinen kilpailu on stressaavaa varsinkin MM-vuonna, koska kisoihin pääsee vain kaksi edustajaa jokaisesta maasta.

– Yksi jää aina ulos, joten se on aika raastavaa henkisesti ja fyysisesti. Toisaalta on hyvä, että kotimaassa on niin kova taso, ettei tarvitse lähteä kauemmaksi hakemaan kilpakumppania, sotkamolaisuimari sanoo.

Laukkasen mukaan kilpakumppaneitten henkilökohtaiset suhteet pysyvät kuitenkin kunnossa.

– Kilpailutilanteessa häviäminen saa tuntua ja näkyäkin, mutta niitä asioita ei viedä altaan ulkopuolelle, Laukkanen kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!