Hyppää sisältöön

Katso, millaiset vahingot venetehdas kärsi tulipalossa Asikkalassa

Valtatie 24 on saatu jälleen avattua liikenteelle Vääksyssä.

Venetehtaan tulipalo Asikkalassa.
Päijän Veneen teollisuushalli syttyi torstaiaamuna tuleen Asikkalassa. Pelastuslaitos sai estettyä tulen leviämisen viereisiin rakennuksiin, mutta 1 500 neliön tuotantohalli tuhoutui kokonaan.

Päijän Veneen teollisuushalli on kärsinyt pahoin aamupäivän tulipalossa Asikkalassa Päijät-Hämeessä.

Savunmuodostus oli aamupäivällä niin runsasta, että liikenne valtatiellä 24 Vääksyssä oli pari tuntia suljettuna palopaikan läheisyydessä. Savu ei levinnyt pahasti asutuksen päälle, koska tuuli kävi tehdasalueelta etelän suuntaan.

Vielä savu ei ole levinnyt asutuksen päälle. Kuva: Mika Halme / Yle

Pelastuslaitos sai estettyä tulen leviämisen viereisiin rakennuksiin, mutta 1 500 neliön tuotantohalli tuhoutui kokonaan.

Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Palon syttymisyytä tutkitaan ja jälkisammutustyöt kestävät iltaan saakka.

Liekit roihahtivat nopeasti, yrityksen tulevaisuus auki

Päijän Veneen markkinointi- ja myyntipäällikkö Petri Riikosella on olettamuksensa palon alkamisesta. Hänen mukaansa palo lähti luultavimmin kovettajan letkusta tai pumpusta.

– Nestemäisellä kovettajalla kovetaan maalit ja hartsit. Kesti vain alle puoli minuuttia, kun liekit olivat katossa. Yksi työntekijä ehti napata sammuttimen käteen, mutta ei ehtinyt käyttää sitä, koska palo eteni niin rajusti.

Teollisuuskiinteistö sijaitsee Rantatien varrella. Kuva: Mika Halme / Yle

Riikosen mukaan paikalla oli palon syttyessä kolme työntekijää ja yksi työharjoittelija. Soutuveneitä valmistavalla yrityksellä on viisi työntekijää.

Yrityksen tulevaisuus on auki, kertoo Riikonen. Osa tuotannossa käytetyistä muoteista ja lesteistä on säilynyt viereissä rakennuksessa, mutta yrityksestä ei vielä osata sanoa, voidaanko liiketoimintaa jatkaa.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen Asikkalan Rantatielle vähän ennen aamuyhdeksää. Paikalla oli aamupäivällä enimmillään 21 pelastuslaitoksen yksikköä. Tulipalo aiheutti lyhyitä sähkökatkoja aamupäivällä Asikkalassa. Palopaikan läheisestä voimalinjasta piti katkaista sähköt turvallisuussyistä.

Paikalla oli aamupäivällä 18 pelastusyksikköä. Kuva: Petri Lassheikki / Yle