Angela Merkel sai jälleen tärinäkohtauksen kameroiden edessä – jo toinen tapaus kymmenen päivän sisällä

Viimeksi tärisevä Merkel nähtiin hänen tavattuaan Ukrainan presidentin Berliinissä viime viikolla.

Angela Merkel
Angela Merkel
Saksan liittokansleri Angela Merkel (vas.) puristi käsivarsiaan yhteen tärinäkohtauksen kourissa torstaina. Merkel oli presidentti Frank-Walter Steinmeierin vieraana. Kuvassa myös väistyvä oikeusministeri Katarina Barley ja uusi oikeusministeri Christine Lambrecht (oik.).EPA

Saksan liittokansleri Angela Merkelin terveys huolestuttaa tarkkasilmäisiä jo toisen kerran muutaman viikon sisällä.

64-vuotias Merkel tapasi tänään Saksan presidentin Frank-Walter Steinmeierin ja osallistui oikeusministeri Katarina Barleyn läksijäisiin.

Kesken seremonian presidentin rinnalla seissyt Merkel alkoi täristä voimakkaasti. Tapaukset ovat herättäneet huolen liittokanslerin terveydentilasta niin kotimaisessa (siirryt toiseen palveluun)kuin kansainvälisessä mediassa (siirryt toiseen palveluun).

Merkelin tiedottaja on kertonut, että liittokansleri voi hyvin ja osallistuu suunnitellusti viikonlopun G20-kokoukseen Japanissa.

Tärinä tallentui videolle viime viikolla

Tärisevä Merkel nähtiin viimeksi 18. kesäkuuta, kun hän tapasi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskiyn Berliinissä. Tuolloin julkisuuteen kerrottiin, että Merkelin olo parantui vettä juomalla.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on alkanut täristä kahdessa eri tilaisuudessa.

Euroopassa on tällä hetkellä paahtavan kuumat helteet.

Merkelin loppuviikko on kiireinen, sillä hän lentää vielä tänään Japaniin G20-kokousta varten. Sunnuntaina hän osallistuu EU-huippukokoukseen Brysselissä.

Korjattu 13.44: Merkel tapasi Ukrainan presidentin Berliinissä, ei Ukrainassa.

Lähteet: Reuters, AP