Käräjäoikeus langetti sakkorangaistuksia Porin kaupungin kesätyöntekijän työtapaturmasta

Oikeus tuomitsi kaksi viranhaltijaa sakkoihin ja Porin kaupungin yhteisösakkoon 16-vuotiaan kesätyöntekijän työtapaturmaan johtaneista tapahtumista.

Pori
Läheltä
Yle

Porin palveluliikelaitoksen vt. johtajalle ja työnjohtajalle on langetettu sakkorangaistukset nuoren kesätyöntekijän kolmen vuoden takaisesta työtapaturmasta. Lisäksi Porin kaupungille tuomittiin 20 000 euron yhteisösakko samasta tapauksesta.

16-vuotias kesätyöntekijä oli saanut vamman jalkaansa raivattuaan pajukkoa moottorisahalla. Oikeuden mukaan nuorukaiselta puuttuivat asianmukaiset turvavarusteet ja myös perehdytys sekä valvonta olivat puuttellisia. Lisäksi moottorisaha oli väärä työväline pajukon raivaukseen.

Työnjohtaja sai 10 päiväsakon tuomion työturvallisuusrikoksesta ja palveluliikelaitoksen silloinen vt. johtaja 20 päiväsakkoa työturvallisuusrikoksesta sekä tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Porin kaupungin saamaa yhteisösakkoa oikeus perustelee muun muassa sillä, että Porin kaupungin palveluliikelaitoksen toiminnassa ei ole noudatettu vaadittavaa huolellisuutta ja varovaisuutta työturvallisuusrikoksen ehkäisemiseksi.