Onnettomuustutkintalautakunta: Kuolema Imatranajoissa johtui kuljettajan omasta virheestä

Imatranajoissa tapahtuneen moottoripyöräkuljettajan kuolemaan johtaneen onnettomuuden syistä on valmistunut alustava raportti.

Imatranajo
Sivuvaunuluokan kilpailija onnettomuuspaikan kohdalla
Onnettomuus sattui Imatranajon katuradalla ennen Pietarintien risteystä. Onnettomuuden jälkeen poistettu valopylväs sijaitsi kuvan keskikohdassa. Kuvan kilpailija ei liity tapaukseen.Kari Saastamoinen / Yle

Vajaat kaksi viikkoa sitten ajetussa Imatranajossa tapahtuneesta kuolemaan johtaneesta turmasta on valmistunut alustava raportti. Tutkintalautakunta ottaa tässä raportissaan kantaa vasta syihin, jotka johtivat sveitsiläisen kuljettajan kaatumiseen.

32-vuotias Mathias Gnägi menetti moottoripyöränsä hallinnan, kaatui ja osui ajoradan vieressä olleeseen valopylvääseen. Gnägi menehtyi vammoihinsa sairaalassa.

Raportin mukaan kaatuminen johtui kuljettajan virheestä, eikä ulkoisista tekijöistä.

– Säällä ei sinällään ollut merkitystä. Tottakai sadekelillä rata on aina liukkaampi, mutta se ei ollut mitään poikkeuksellista. Lähietäisyydellä ei ollut muita kuljettajia, eikä pyörässäkään näyttänyt olevan mitään teknistä vikaa, vaikka se meni aika huonoon kuntoon, kertoo onnettomuustutkintalautakunnan jäsen ja Suomen moottoriliiton hallituksen puheenjohtaja Tapio Nevala.

Nevalan mukaan tutkintalautakunta ei ottanut vielä kantaa kilpailun turvajärjestelyihin. Jotain asiasta voi kuitenkin sanoa jo nyt.

– Jälkiviisautena voidaan todeta, että kyllähän sen tolpan olisi pitänyt olla pois sieltä. Mutta oliko se odotettavissa olevaa, että joku siihen voisi osua, niin se on toinen asia, Nevala sanoo.