Turkki syyttää Syyrian hallitusta kranaatti-iskusta tarkkailuasemaansa

Turkin puolustusministeriön kirjallisessa lausunnossa sanotaan, että kranaatit ammuttiin Syyrian hallituksen hallinnoimalta alueelta, ilmeisesti tarkoituksella. 

Syyria
Hallituksen joukot ovat pommittaneet kapinallisten hallussa olevaa Idlibin maakuntaa jo pari kuukautta. Torstaina Turkin viranomaiset sanoivat, että Syyrian hallitus moukaroi kranaateilla turkkilaissotilaita. Kuva Khan Sheikhunin kaupungista kesäkuun 6. päivältä.
Hallituksen joukot ovat pommittaneet kapinallisten hallussa olevaa Idlibin maakuntaa jo pari kuukautta. Torstaina Turkin viranomaiset sanoivat, että Syyrian hallitus moukaroi kranaateilla turkkilaissotilaita. Kuva Khan Sheikhunin kaupungista kesäkuun 6. päivältä.Anas Al-Dyab / AFP

Yksi turkkilainen sotilas kuoli ja kolme loukkaantui torstaina, kun kranaatti-isku kohdistui heidän miehittämään tarkkailuasemaan Syyrian Idlibin maakunnassa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Turkin puolustusministeriön kirjallisessa lausunnossa sanotaan, että kranaatit ammuttiin Syyrian hallituksen hallinnoimalta alueelta, ilmeisesti tarkoituksella.

Lausunnon mukaan haavoittuneet evakuoitiin paikalta ja vietiin hoidettaviksi.

YK:n edustaja vetosi osapuoliin

Syyrian hallituksen joukot ovat venäläisten avustuksella taistelleet kapinallisia vastaan Idlibissä jo parin kuukauden ajan. Jo aiemmin torstaina YK:n Syyrian-erityislähettiläs Geir Pedersen vetosi torstaina Turkkiin ja Venäjään, jotta Idlibin tilanne saataisiin vakaannutettua. Pedersen käänsi katseensa myös kohti viikonlopun G20-kokousta, toivone, että Syyria olisi yksi kokouksen pääaiheista.

– Idlibin tilanteeseen ei ole helppoa ratkaisua, mutta väkivaltaisuuksien on loputtava, jotta sellainen voitaisiin löytää. Asianosaisten tulee tehdä yhteistyötä terrorismia vastaan, jotta siviilien turvallisuus voidaan taata, Pedersen sanoi.