Oulun yliopiston hakijamäärissä kasvua erityisesti ICT-aloilla

Yliopiston hakijamäärä laski hieman viime vuodesta.

Oulu
Oulun yliopisto 1.10.2018.
Oulun yliopistoon hakeneille on ilmoitettu opiskelupaikasta. Arkistokuva.Paulus Markkula / Yle

Oulun yliopistoon haki kevään yhteishaussa yhteen 14 869 opiskelijaa. Hakijamäärä laski hieman viime vuodesta, joka oli kautta aikojen ennätysvuosi.

Aloituspaikkoja oli tänä vuonna 2 201 uudelle opiskelijalle. Ensisijaisesti Ouluun haki kaikista hakijoista reilu kolmannes.

Suosikkialat pysyivät ennallaan, sillä eniten hakijoita oli lääketieteeseen, kauppatieteisiin, luokanopettajakoulutukseen, hammaslääketieteeseen, logopediaan ja biologiaan.

Viime vuoteen verrattuna hakijamäärä kasvoi eniten tieto- ja viestintätekniikan ICT-aloilla. Tietojenkäsittelytieteessä hakijamäärä kasvoi lähes neljäkymmentä prosenttia. Kasvua oli myös elektroniikassa ja tietoliikennetekniikassa ja tietotekniikassa.

Lisäksi tammikuussa päättyneessä haussa Oulun yliopiston englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki 1 870 hakijaa sadasta maasta.

Hakijoille on ilmoitettu opiskelupaikasta henkilökohtaisesti. Varasijalta voi myös tulla hyväksytyksi heinäkuun loppuun saakka.

Ensi vuonna Oulun yliopisto laajentaa merkittävästi hakijoiden mahdollisuuksia päästä suorittamaan yliopistotutkintoa avoimen yliopiston opintojen perusteella.

Lue myös:

Viidelle opiskelijalle lähti virheellinen tieto hyväksytystä opiskelupaikasta Oulun yliopiston kasvatustieteiden koulutukseen

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).