Jyväskylän sataman saunaravintolahanke kaatui suunnitelman keskeneräisyyteen: "Harmittaa"

Sauna Finlandia Holding Oy:n tekemä suunnitelma ei huomioi kaupungin ohjausryhmän mukaan tarpeeksi hyvin alueelle suunniteltua muuta rakentamista ja ympäristöä.

Jyväskylä
Havainnekuva Jyväskylän satamankärjen saunaravintolasta.
Lutakon satamankärkeä koskevia suunnitelmia on pyöritelty Jyväskylässä jo useamman vuoden ajan. Oopeaaa

Jyväskylän satamassa ei saunota uudessa saunaravintolassa ainakaan vielä ensi kesänä. Kaupungin muodostama satamankärjen ohjausryhmä ei hyväksynyt torstaina pitämässään kokouksessa Sauna Finlandia Holding Oy:n suunnitelmia.

– Kokouksen jälkeen meille kerrottiin, ettei suunnitteluratkaisu ole riittävän laadukas, Sauna Finlandia Holding Oy:n toimitusjohtaja Ville Iivonen sanoo.

Ohjausryhmän projektipäällikön Ora Nuutisen mukaan suurimmaksi ongelmaksi muodostui suunnitelman keskeneräisyys. Aika loppui kesken, eikä aiesopimuksen mukaiseen toteuttamiseen ollut valmiutta.

– Se ei huomioi tarpeeksi hyvin alueelle suunniteltua muuta rakentamista ja ympäristöä Suunnitelma oli vasta ylätasolla, eikä lisäaikaa voitu enää myöntää, Nuutinen kommentoi.

"Rakentamisen startti oli niin lähellä"

Sauna Finlandia Holding Oy:n toimitusjohtaja Ville Iivonen on pettynyt ohjausryhmän päätökseen.

– Harmittaa. Olemme tehneet vuosien työn ja investoineet tähän merkittävästi. Rakentamisen startti oli niin lähellä. Konsepti on toiminut todistetusti useammassa paikassa, Iivonen kommentoi.

Hankkeen esisopimus on voimassa kesäkuun loppuun. Hanke raukeaa silloin, kun lisäaikaa ei anneta.

Ora Nuutinen korostaa, että nyt suunnitelmat kaatuivat ainoastaan Sauna Finlandia Holding Oy:n osalta. Kaupunki aikoo edelleen kehittää satama-aluetta, ja suunnitelmiin kuuluu myös saunaravintolan rakentaminen.

Kaupungin ohjausryhmä pohtii hankkeen seuraavia vaiheita uudelleen elokuussa.

– Sen voin sanoa, ettei saunaravintola ei ole ensi kesänä suunnitellulla paikallaan, Nuutinen toteaa.

Lutakon satamankärkeä koskevia suunnitelmia on pyöritelty Jyväskylässä jo useamman vuoden ajan. Kaupunki haluaa alueelle ympärivuotista toimintaa, kaupunkilaisten olohuoneen.