Oulujärven Rock-risteily seilaa taas lauantaina: "Tästä on tullut ihan omanlaisensa tapahtuma"

Perinteeksi muodostuneen risteilyn esikuva on legendaarinen Tuuliajolla-kiertue.

Oulujärvi
Olli Heikkinen ja Veikko Leinonen Rauniokaupunki yhdistyksestä
Olli Heikkinen ja Veikko Leinonen nauttivat keikkojen intiimistä ja rauhallisesta tunnelmasta.Arto Loukasmäki / Yle

Rock-risteilyä vietetään Oulujärvellä jo viidettä kertaa. Höyrylaiva Kouta lähtee lauantaina Kajaanin Kalkkisillan laiturista kohti Manamansaloa.

– Kouta-laiva on mahtava ympäristö, kun alkuperäinen höyrykone putputtaa alla. Tämä on hyvin eksklusiivinen tapahtuma, sillä lippuja myydään vain 40 kappaletta. Keikat ovat älyttömän hienoja laivan salongissa, kertoo Rauniokaupunki ry:n Veikko Leinonen.

Risteilyn järjestäjät tunnustavat yhteyden Suomi-rockin legendaarisimpiin kuuluvaan Tuuliajolla-kiertueeseen ja siitä Kaurismäen veljesten tekemään dokumenttielokuvaan.

– Varmaan se Saimaa-ilmiö kummittelee taustalla ja on esikuva tällaisille tapahtumille. Tästä on tullut ihan omanlaisensa tapahtuma, jossa on hyvä vaihtoehtomusan kattaus, Olli Heikkinen kertoo.

Itse risteily on jo loppuunmyyty, mutta ilmaiskeikkoja on tarjolla Manamansalossa GneissiRockin yhteydessä kaksi kappaletta. Lisäksi Kajaanissa on yksi keikka Kalkkisillan laiturilla risteilyn jälkeen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)