1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Helsinki Pride

Jopa 100 000 ihmistä marssii yhdenvertaisuuden puolesta: Näin seuraat Pride-kulkuetta lauantaina

Yle tekee suoraa lähetystä Suomen suurimmasta ihmisoikeustapahtumasta eli Helsinki Pridesta lauantaina.

Viime vuonna Helsingin Pride-kulkueeseen osallistui arviolta 100 000 ihmistä. Kuva: Berislav Jurišić / Yle

Viikon kestävän ihmisoikeustapahtuman Helsinki Priden huipentava kulkue alkaa lauantaina kello 11 kokoontumisella Senaatintorilla Helsingin ytimessä. Poliisista arvioidaan osallistujamäärän olevan noin 100 000, viime vuoden tapaan.

Mikäli ei itse pääse paikalle Helsingin keskustaan, mutta haluaa seurata kulkuetta, se onnistuu kyllä. Yle Teema on paikalla tekemässä suoraa lähetystä, joka näkyy myös Yle Areenassa.

Radiossa suoraa raporttia tapahtumasta kuulee uutisissa kello 12:n lähetyksessä. Päivää seurataan tarkasti myös Yle Uutisten verkkosivuilla.

Liikekannalle kulkue lähtee Senaatintorilta kello 12:lta. Suuntana on Kaivopuisto, jonne kulkue päätyy kello yhden ja kahden välillä. Kaivopuistossa kulkue päättyy puistojuhliin.

Muulle liikenteelle kävelyvauhtia etenevä kulkue tietänee omien kulkureittien uudelleenmiettimistä.

– Senaatintorin ja Esplanadin kohdilla on odotettavissa pahoja liikennehäiriöitä, sanoo komisario Pasi Turunen Helsingin poliisista.

Autolla ei siis kannata yrittää kulkueen aikana ajaa esimerkiksi Senaatintorin tietämillä.

Tarkemmin ottaen kulkureitti on seuraava: Senaatintori–Aleksanterinkatu–Mannerheimintie–Eteläesplanadi–Kasarmikatu–Neitsytpolku–Kaivopuisto.

Kulkueen päätyttyä tilanne palautuu muulle liikenteelle tavallisiin uomiinsa.

Lue lisää aiheesta:

Paula Tiessalo: Homomarsseja tarvitaan niin kauan kuin artot ja juhot pitävät minun seksuaalisuuttani vääränä (28.6.2019)

Suomen pääministeri osallistuu ensimmäistä kertaa Pride-kulkueeseen (27.6.2019)

On hienoa, että kirkko uskalsi tulla mukaan, sanoo Helsinki Pridea järjestävän yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma – "Mukanaololla ja yhdessä on helpompi edistää asioita" (24.6.2019)

Pride-viikko alkaa: Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma on yhdenvertaisuuden juhlaa (24.6.2019)