Raatihuone heräsi kesäksi henkiin – kaupunkilaiset käyvät ihastelemassa paikkaa, minne ei yleensä pääse

Raatihuone on avoinna tänä kesänä lähes päivittäin elokuun puoliväliin saakka.

rakennukset
Kajaanin raatihuone
Kajaanin Raatihuone on entisöintien jälkeen lähes alkuperäisessä asussaan keltaista väriä myöten.Hanne Kinnunen / Yle

Kajaanin Raatihuone on herännyt kesäksi henkiin. Kaupungin asiakaspalvelupiste Kajaani Info muutti kesäksi vanhaan rakennukseen, ja se on nyt poikkeuksellisesti avoinna lähes päivittäin (siirryt toiseen palveluun) (Kajaanin kaupunki).

Matkailuneuvonnan lisäksi sieltä saa esimerkiksi kaupunkipyöriä vuokralle ja pääsylippuja kesän tapahtumiin. Kajaanin kaupungin asiakaspalveluesimies Raija Okkonen kertoo, että ihmiset ovat löytäneet Raatihuoneelle todella hyvin.

– Täällä on käynyt etenkin turisteja, mutta myös kuntalaisia, jotka eivät ole koskaan käyneet Raatihuoneella. He ovat tulleet katsomaan paikkaa ja ihastelleet sitä, Okkonen sanoo.

Raatihuone on Kajaanin keskustan vanhin säilynyt rakennus. Vuonna 1831 valmistuneessa rakennuksessa on toiminut aikoinaan muun muassa kaupungin raati ja raastuvanoikeus. Myös Kajaanin Info oli aikaisemmin Raatihuoneella, mutta reilut 10 vuotta sitten se yhdistettiin kaupungintalolla olevaan neuvontapisteeseen.

– Olemme monena kesänä miettineet, ettei se ole paras paikka turisti-infolle, koska kaupungintalon sisäänkäynti on hieman syrjässä, Okkonen kertoo.

Raatihuone on osoittautunut ainakin tähän mennessä kesää hyväksi ratkaisuksi.

– Se on meidän olohuone, kiva ja viihtyisä paikka myös turisteille. Tästä lähtee mukavasti suora tie linnanraunioille ja nähtävyyksien luokse, Okkonen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!