Omaisuusrikosten sarja Etelä-Savossa: murtovarkaat iskivät samana yönä Pieksämäellä, Kangasniemellä, Mikkelissä ja Varkaudessa

Poliisi pitää mahdollisena, että liiketiloihin tehdyt murtautumiset ovat saman rikollisporukan tekosia.

rikokset
Kaksi poliisia.
Toni Pitkänen / Yle

Etelä-Savossa murtauduttiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä 26.–27.6. useisiin liikehuoneistoihin, kertoo poliisi.

Murtovarkaat iskivät Pieksämäellä optikkoliikkeeseen ja Kangasniemellä golfkentän myymälään. Varkaat saivat saaliiksi käteistä rahaa.

Varkaudessa murtovarkaat veivät puhelimia ja tietokoneen Toimintakeskus Pihlajasta. Lisäksi kuorma-autosta anastettiin polttoainetta.

Mikkelistä varastettiin lukittu perävaunu, jossa oli metsäkonetarvikkeita ja muovinen 250 litran polttoainesäiliö.

Omaisuusrikoksia on tehty maakunnassa runsaasti tällä viikolla. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä murtovarkaat iskivät Mikkelissä kolmeen liikehuoneistoon.

Poliisi: Murrot mahdollisesti saman porukan tekosia

Poliisi pitää mahdollisena, että murrot ovat saman rikollisporukan tekosia. Osa murtokohteista sijaitsee samassa kaupungissa ja osa matkan varrella seuraavaan murtokohteeseen.

Poliisi arvioi, että mikäli kyseessä on muualta tullut niin sanottu keikkaporukka, omaisuusrikoksia tulee mahdollisesti myös lisää.

Toistaiseksi murrot ovat keskittyneet liiketiloihin. Poliisin tietoon ei ole tullut kesämökkimurtoja.

Tapahtumiin liittyviä vihjeitä voi toimittaa poliisille sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse numeroon 0295415232.