Raskaana ollutta naista ammuttiin vatsaan Alabamassa – syytetään sikiön tappamisesta

Ampumistapaus sattui viime joulukuussa. Piirisyyttäjä pohtii vielä viedäänkö tapaus oikeuteen.

Alabama
Vapaata aborttia puolustavien mielenosoitus Wahingtonissa.
Raskaana olevien naisten ja sikiöiden oikeuksista on käyty Yhdysvalloissa kiivasta keskustelua sen jälkeen kun Alabamassa hyväksyttiin viime kuussa kiistelty aborttilaki.Shawn Thew /EPA

Yhdysvalloissa Alabamassa ampumisessa vielä syntymättömän lapsensa menettänyttä naista syytetään sikiön kuolemasta. Tapauksesta uutisoivat muun muassa CNN (siirryt toiseen palveluun) ja New York Times (siirryt toiseen palveluun).

Ampumistapaus sattui viime joulukuussa. Nainen oli ollut viidennellä kuulla raskaana, kun häntä ammuttiin vatsaan riidan aikana. Sikiö ei selvinnyt hengissä.

Vatsaan ammuttua naista vastaan nostettiin syyte taposta keskiviikkona. Päätöksen teki valamiehistö. Piirisyyttäjä ei kuitenkaan ole vielä päättänyt viekö se tapauksen eteenpäin oikeuteen.

Piirisyyttäjä on kertonut tuntevansa myötätuntoa tapaukseen liittyviin perheitä ja lapsensa menettänyttä naista kohtaan.

Poliisin mukaan nainen on vastuussa sikiön kuolemasta, koska tämä oli aloittanut ampumiseen johtaneen tappelun eikä ollut poistunut vaarallisesta tilanteesta.

Naisten oikeuksien puolustajat ovat olleet raivoissaan siitä, että raskaana ollut nainen on pidätetty. Raskaana olevien naisten oikeuksia ajavan järjestön mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun raskaana ollutta ja ampumisen kohteena ollutta naista syytetään Yhdysvalloissa.

Raskaana olevien naisten ja sikiöiden oikeuksista on käyty Yhdysvalloissa kiivasta keskustelua sen jälkeen kun Alabamassa hyväksyttiin viime kuussa kiistelty aborttilaki. Lain myötä raskaudenkeskeytys on kielletty myös raiskaus- ja insestitapauksissa.

Lue myös:

USA:ssa aborttioikeutta puolustavia mielenosoituksia – "Naisia vastaan on tässä maassa käynnissä todellinen sota"

Abortin puolustaminen on elämän suojelua, sanoo feministi Minja Koskela – "Oikeuden rajoittaminen tuntuu siltä kuin joku potkisi munasarjoille"

Presidentti Trump lievemmällä linjalla kuin Alabama: Ei kieltäisi aborttia raiskauksen tai insestin uhrilta

Saarnaajan avioliiton ulkopuolinen suhde johti Yhdysvaltain ensimmäiseen aborttilakiin

Lähteet: AP