Loiste rakentaa säävarmaa verkkoa Kajaanin taajamassa

Sähköverkkoyhtiö muuttaa kaupunkialueella olevia ilmajohtoja maakaapeleiksi.

sähköverkot
Kaapelikeloja työmaalla.
Kaapelikelat ovat työmaalla valmiina.Loiste Sähköverkko Oy

Kajaanissa tehdään syksyyn saakka töitä sähköverkon nykyaikaistamiseksi.

– Nykyiset ja tulevat hankkeet muuttavat noin 15 kilometria ilmakaapelia maakaapeleiksi. Jäljelle jää alle 10 kilometriä 10 kilowatin ilmakaapeleita, Loisteen liiketoimintapäällikkö Jouni Huusko kertoo.

Loiste Sähköverkko Oy on aloittanut kesäkuussa maakaapelointityöt Prikaatin, Vimpelinvaaran, Huuhkajanvaaran sekä Hetteenmäen, Suvantolan ja Kontiosaaren alueilla. Viimeistelytöineen ne kestävät lokakuun loppuun saakka.

– Huuhkajanvaaralla kaapelointi liittyy uuden sähköaseman tuloon. Uusi sairaala ja Kainuun prikaati vaativat uuden sähköaseman ja kaapeloimme nyt samalla asuinalueen, Huusko kertoo.

Sähköverkkoyhtiön mukaan työmaat ovat pääasiassa Vimpelin ja Pöllyvaaran ulkoilureittien ja latupohjien varrella sekä lähellä sijaitsevien asuinalueiden kevyen liikenteen väylillä.

Kaivutöiden vuoksi urakoitsijat joutuvat tekemään väliaikaisia kulkujärjestelyjä alueiden asukkaita ja ulkoilureiteillä liikkuvia varten. Maastossa tehdään myös kalliolouhintaa, jonka aikana osa kulkureiteistä joudutaan sulkemaan kokonaan.

Alueilla oleva vanha ilmajohtoverkko puretaan ja purkutyöt jatkuvat talvella 2020. Purettujen ilmajohtojen materiaalit kierrätetään osin romuksi ja uusimmat verkkokomponentit hyödynnetään kunnossapitokorjauksissa.

Suunnitelluista sähköntoimituksen keskeytyksistä ilmoitetaan suoraan alueen asukkaille.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!