Nainen löi miesystäväänsä neljästi puukolla – Helsingin Oulunkylän taposta yhdeksän ja puoli vuotta vankeutta

Parin suhde oli ollut väkivaltainen.

puukotus
Helsingin käräjäoikeus
Miesystävänsä puukottanut nainen tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa yhdeksän ja puolen vuoden vankeuteen.Henrietta Hassinen / Yle

Miesystävänsä hengiltä puukottanut nainen tuomittiin perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa yhdeksän ja puolen vuoden vankeuteen.

– Nainen on lyönyt miestä neljä kertaa teräaseella. Todisteilla on selvitetty, että yksi lyönti on osunut vatsan alueelle ollen sen verran voimakas, että puukon terä on ulottunut lannenikamaan asti, oikeus toteaa.

Rikos tapahtui huhtikuussa parin kotona Helsingin Oulunkylässä, ja paikalla oli pariskunnan lisäksi kaksi muuta ihmistä. Asunnolla juotiin alkoholia, ja naisen mukaan hänellä oli vain hataria muistikuvia tapahtumista.

– Esitutkinnassa hän oli kertonut olevan hyvin mahdollista, että hän oli lyönyt miestä puukolla. Oli mahdollista, että mies oli käynyt hänen päälleen, tuomiossa todetaan naisen kertomuksesta.

Parin suhde oli ollut väkivaltainen, mutta käräjäoikeuden mukaan henkirikosta ei edeltänyt riita. Oikeuden mukaan tekijä tappoi miehen tahallaan.

Lue lisää:

Poliisi epäilee henkirikosta Helsingin Oulunkylässä – yksi otettu kiinni