Perussuomalaiset valitsee puoluejohdon - Halla-aho ainoa ehdokas puheenjohtajaksi

Puoluesihteerin tehtävät jättävän, kansanedustajaksi valitun Riikka Slunga-Poutsalon seuraajaksi pyrkii 12 henkilöä. Puoluekokouksessa valitaan myös kolme varapuheenjohtajaa.

politiikka
Jussi Halla-aho
Perussuomalaisten puoluekokouksessa valitaan puoluejohto kahdeksi vuodeksi eteenpäin.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Perussuomalaisten kaksipäiväinen puoluekokous alkaa Tampereella. Lauantaina ohjelmassa on mm. uuden puoluejohdon valinta.

Puheenjohtajaehdokkaaksi on ilmoittautunut ennakkoon vain nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Nykyinen ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari valittiin europarlamentaarikoksi Brysseliin.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ehdolla ovat Leena Meri ja Riikka Purra. Toisen varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelevat Arja Juvonen, Mika Niikko, Sakari Puisto, Heikki Tamminen ja Sebastian Tynkkynen. Puolueella ei ole ollut toista varapuheenjohtajaa sen jälkeen, kun vakavan varoituksen puolueen eduskuntaryhmältä saanut Teuvo Hakkarainen erosi tehtävästä pahoinpitelyjupakan jälkeen.

Kolmantena varapuheenjohtajana jatkoa havittelee eduskunnan toinen varapuhemies Juho Eerola kilpakumppaninaan Jari Ronkainen.

Puheenjohtajat valitaan kahdeksi vuodeksi.

Puoluekokous jatkuu sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on muun muassa puheenjohtajan linjapuhe.