Jätekasa palaa Turun Topinojalla, poliisi kehottaa välttämään aluetta – paikalta poistettiin droonilennättäjä

Pelastuslaitoksen mukaan paikalla palaa jätekasa.

maastopalot
Läheltä
Yle

Turun Topinojan jätekeskuksessa palaa suurikokoinen jätekasa, kerrotaan Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta. Palon kerrotaan olevan hallussa, mutta jätekasan suuren koon vuoksi sammutustyöt kestävät loppupäivän.

– Tilanne on hallussa ja leviäminen hyvin estetty. Tämä on iso jätekasa, noin 200 metriä pitkä, 100 metriä leveä ja kymmenen metriä korkea. Sammuttaminen tulee kestämään varmasti iltaan, ellei kauemminkin, kertoo päivystävä palopäällikkö Mika Viljanen.

Länsi-Suomen poliisi kehottaa erityisesti autoilijoita välttämään aluetta, jotta pelastuslaitoksella olisi tilaa operoida alueella.

Sammutustöiden ja turvallisuuden vuoksi poliisi on eristänyt aluetta. Liikenne alueelle on katkaistu Ravurinkadulta, Riimukadulta ja Silakadulta.

Poliisi kertoo myös poistaneensa paikalta sammutustöitä häirinneen droonin lennättäjän. Paloalue on lähellä lentoasemaa, ja viranomaisilla saattaa olla paikalla omaa lentotoimintaa.

Poliisin mukaan alueella on tehty havaintoja useammastakin kamerakopterista, ja droonien lennättäjät on määrätty ohjaamaan laitteensa välittömästi laskuun.

Päivystävän palopäällikön mukaan drone-lennättäjien poistaminen oli varotoimenpide.

– Hyödynnettiin myös Rajavartiolaitoksen helikopteria sammuttamisessa, joten siinä olisi voinut olla mahdollisesti vaaratilanteita. Lennättäminen ei jatkunut alkua pidemmälle, Viljanen sanoo.

Sammutustöiden tukena on käytetty myös poliisin droonia.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen keskisuuresta maastopalosta puoli kymmenen jälkeen aamulla. Sammutustöihin osallistuu noin 50 sammuttajaa ja tusina pelastuslaitoksen yksikköä.

Turun Sanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun) maastopalo riehuu Orikedon-Metsämäen teollisuusalueella. Lehteen yhteyttä ottaneiden silminnäkijöiden mukaan tulipalo savuttaa voimakkaasti ja sen synnyttämä savupatsas näkyy kaupungissa kauaksi.