Halla-aho julisti perussuomalaiset pääoppositiopuolueeksi linjapuheessaan Tampereella – "Linja pitää"

Halla-aho valittiin Tampereella jatkamaan perussuomalaisten johdossa seuraavat kaksi vuotta.

Perussuomalaiset
Jussi Halla-aho
Halla-aho pitää linjapuheen Tampereella

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho päätti puolueen puoluekokouksen linjapuheeseensa Tampereella.

Hänen mukaansa puheen laatiminen aiheutti runsaasti päänvaivaa.

– Ei siksi, että linjaa ei olisi, vaan siksi, että se on niin selvä. Voisin tiivistää puheen kahteen sanaan: linja pitää, Halla-aho sanoi.

Hän totesi, että perussuomalaisia pidetään usein yhden asian puolueena. Tämä on kuitenkin Halla-ahon mielestä lähinnä median leimaamisen tulosta.

– Meillä on kattavat ja perustellut ohjelmat kaikilta politiikan sektoreilta.

Halla-aho sanoi, että julkisen vallan tehtävä on turvata suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus, jotka puolestaan tulevat siitä, että ihmisillä on työtä, jolla tulee toimeen.

Julkisen vallan on priorisoida menojaan, Halla-aho sanoi. Esimerkiksi "huonosti integroituneiden maahanmuuttajien elättämisen" sijaan varoja pitää kohdentaa niille, jotka eivät pysty huolehtimaan itsestään.

Halla-aho: "Olemme pääoppositiopuolue"

Halla-aho lupasi, että oppositossa perussuomalaiset tulevat puuttumaan hanakasti niihin epäkohtiin ja virheisiin, joihin hallitus syyllistyy.

– Perussuomalaiset on pääoppositiopuolue. Me emme ole populistinen puolue, eikä tavoitteemme ole räksyttää kaikesta, mitä hallitus tekee.

Kritiikin aiheista ei tällä hallituskaudella taatusti tule olemaan pulaa, Halla-aho ennakoi.

Halla-aho linjasi, että puolueen on syytä jatkossakin keskittyä juuri niihin teemoihin, jotka yhdistävät heidän erilaisia kannattajiaan.

– Kansallisen edun puolustajina ja haittamaahanmuuton vastustajina perussuomalaiset ovat valitettavan yksin poliittisella kentällä.

"Sananvapauslainsäädäntöä on muutettava"

Halla-ahon mukaan Suomen sanavapaustilanne on surkealla tolalla. Vääränlaisina pidettyjä mielipiteitä ei hänen mielestään suvaita.

– Väärien mielipiteiden ilmaisestimisesta joutuu yhä useammin taloudellisten tai juridisten sanktioiden kohteeksi. Oikeusvaltiolle on tuhoisaa, että mielipiteen vapautta rajoitetaan. Vielä tuhoisampaa on se, että kukaan ei oikeastaan enää tiedä, mikä on laillista ja mikä ei.

Hän vertasi tilannetta aikaan, jolloin Neuvostoliiton arvostelu saattoi johtaa arvostelijan poliittiseen paitsioon.

– Maahanmuutosta, islamista, seksuaalivähemmistöistä, EU:sta ja eräistä muista kysymyksistä on tullut uusi Neuvostoliitto, Halla-aho sanoi.

Hänen mukaansa sanavapaus on perussuomalaisille keskeinen arvo ja ihmisoikeus. Sananvapauden rajoittamiseen on puututtava muuttamalla sanavapautta rajoittavaa lainsäädäntöä, Halla-aho sanoi.

– Lakien tehtävä on suojella kansalaisia ja turvata heidän vapauksiaan. Ei varjella päätöksentekijöitä tai mediaa kansalaisten esittämältä kritiikiltä.

Perussuomalaiset sai Tampereella uuden johdon

Halla-aho taputettiin lauantaina uudelle kaksivuotiskaudelle perussuomalaisten johdossa. Hänellä ei ollut vastaehdokkaita.

Tampereella perussuomalaisille valittiin myös varapuheenjohtajat ja uusi puoluesihteeri.

Rinnalleen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Halla-aho sai puolueen nousevana tähtenä pidetyn ensimmäisen kauden kansanedustajan ja entisen poliittisen suunnittelijan Riikka Purran.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi äänestettiin kolmannen kauden kansanedustaja Arja Juvonen ja kolmanneksi eduskunnan toinen varapuhemies Juho Eerola, joka jatkaa tehtävässä.

Puoluesihteeriksi kokousväki äänesti Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtajan Simo Grönroosin.

Lue myös:

Perussuomalaiset valitsivat uuden puoluevaltuuston – menettelytapaa arvosteltiin ja sääntömuutosta kaivataan

Analyysi: "Mestari" Halla-aho on kiusaantunut liikanimestään ja kaitsee nyt opetuslapsiaan asialinjalle