1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. puukotus

Lontoossa tapettiin neljä ihmistä reilun vuorokauden sisällä – uhrien joukossa viimeisillään raskaana oleva nainen

Englannissa ja Walesissa raportoitiin viime vuonna enemmän puukotuskuolemia kuin kertaakaan sen jälkeen, kun tilastointi aloitettiin yli 70 vuotta sitten.

Väkivaltarikokset ovat lisääntyneet Lontoossa selvästi viime aikoina. Kuva: Andy Rain / EPA

Lontoossa neljä ihmistä surmattiin viikonloppuna 28 tunnin sisällä – heistä kolme menehtyi puukotuksen uhrina.

Heidän joukossaan on 26-vuotias, kotonaan puukotettu nainen, joka oli kahdeksannella kuulla raskaana. Hänen vauvansa on sairaalassa kriittisessä tilassa. 29-vuotias mies on otettu kiinni puukotuksesta epäiltynä.

Kahdessa muussa erillisessä puukotustapauksessa kuoli kaksi miestä. Lisäksi yksi mies kuoli tappelun seurauksena. Näistä veritöistä on pidätetty viisi epäiltyä.

Lontoon pormestari Sadiq Khan vakuutti Twitterissä, että poliisi paiskii vuorokauden ympäri töitä pitääkseen Lontoon kadut ja asuinalueet turvallisina.

Pormestari toi tviitissään esiin erityisesti naisiin kohdistuvan väkivallan ja kotioloissa tapahtuvat murhat viitaten 26-vuotiaan, raskaana olevan naisen surmatapaukseen.

– Syvimmät surunvalitteluni lapsen ja hänen traagisesti kuolleen äitinsä puolesta.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Rap-artisti Stormzylta kantaa ottava keikkaesiintyminen

Lontoon pahenevaan väkivaltaongelmaan otti kantaa viikonloppuna brittiläinen rap-artisti Stormzy esiintyessään Glastonburyn festivaaleilla.

Stormzy oli pukeutunut tunnetun katutaitelija Banksyn suunnittelemaan, puukoniskuilta suojaavaan liiviin. Liivin etuosaa koristi Britannian lippu.

Brittiläinen rap-artisti Stormzy esiintyi perjantaina Glastonburyn festivaaleilla Piltonissa. Kuva: NEIL HALL/ EPA

Puukotusten lisääntyminen Lontoossa on saanut huomiota myös Yhdysvaltain presidentiltä Donald Trumpilta, joka tunnetaan pormestari Khanin jyrkkänä arvostelijana.

Trump kutsui aiemmin tässä kuussa pormestaria ”katastrofiksi” ja kertoi tilanteen Lontoossa muuttuvan yhä huonommaksi, mikäli Khania ei korvata toisella pormestarilla. Tuolloin Lontoossa oli tapettu kolme ihmistä alle 24 tunnissa perjantain ja lauantain aikana.

Virallisten tilastojen mukaan Englannissa ja Walesissa raportoitiin vuonna 2018 kaikkiaan 285 puukotuskuolemaa. Se on enemmän kuin kertaakaan sen jälkeen, kun tilastointi aloitettiin yli 70 vuotta sitten.

Täsmennetty 1.7. klo 12.55 rukoilla-verbi muutettu osanotoksi.

Lisää aiheesta:

Yhdysvaltain presidentin ja Lontoon pormestarin sanasota sai jatkoa – Trump lainasi maahanmuuttovastaista mediapersoonaa Twitterissä