Suomalainen yritti auttaa viime vuonna Dubain prinsessaa pakenemaan – nyt prinsessan äitipuolen kerrotaan paenneen Saksaan

Prinsessa Haya bint al Hussein on Dubain hallitsijan vaimo.

Dubain kuninkaalliset
Haya bint Al Hussein kuvattuna vuonna 2016.
Haya bint Al Hussein kuvattuna vuonna 2016.ALI HAIDER/ EPA

Dubain hallitsijan vaimon, prinsessa Haya bint Al Husseinin kerrotaan paenneen lapsineen maasta ja hakeneen turvapaikkaa Saksasta, kertovat The Daily Beast (siirryt toiseen palveluun) ja The Sun (siirryt toiseen palveluun) -lehdet.

Prinsessa Haya on prinsessa Sheikha Latifan äitipuoli. Latifa nousi kansanvälisiin otsikoihin, kun suomalaisnainen yritti auttaa tätä pakenemaan Dubaista Intiaan maaliskuussa 2018. Karkulaiset jäivät kuitenkin kiinni ja ja prinsessa Latifa toimitettiin takaisin Arabiemiirikuntiin.

Lukuisat ihmisoikeusjärjestöt arvostelivat nyt paennutta Hayaa siitä, että hän oli mukana myötäilemässä Dubain virallista tarinaa Latifan tilanteesta karkumatkan jälkeen. Kyseisen tarinan mukaan mielenterveysongelmista kärsivä Latifa on sittemmin katunut pakoyritystään.

YK:n entisen ihmisoikeusvaltuutetun tapaaminen Dubain prinsessan kanssa nosti kohun – "myötäilee Arabiemiraatteja"

Dubain hallitsija julkaisi katkeran runon

Prinsessa Hayan pako Dubaista on saanut hänen miehensä, Dubain hallitsijan Muhammad ibn Rašid al-Maktoumin raivon valtoihin.

Maailman rikkaimpiin miehiin kuuluva 69-vuotias Bin Rašhid on avannut tuntojaan Instagramissa julkaisemassaan runossa, josta huokuvat silminnähden viha ja katkeruus.

”Sinä elit ja kuolit” -otsikoidussa runossa Bin Rashid syyttää nimetöntä tahoa petturiksi.

”Sinä petturi, petit kaikkien kallisarvoisimman totuuden ja pelisi on nyt paljastettu”, runoilee Dubain hallitsija, joka on myös Arabiemiirikuntien pääministeri ja varapresidentti.

45-vuotias Haya on Jordanian edesmenneen kuninkaan Hussein bin Talal al-Hashemin tytär ja häntä arvostetaan suuresti kotimaasaan.

Daily Beastin saamien tietojen mukaan Dubain hallitsija suostunee siviiliavioeroon Hayan kanssa välttääkseen julkisen propagandaselkkauksen Jordanian kanssa.

Haya ja Bin Rašhid avioituivat vuonna 2004 ja heillä on kaksi lasta, 11-vuotias tytär ja 7-vuotias poika.

Lisää aiheesta:

The Ruler of Dubai Condemns His Runaway Wife, Princess Haya, on Instagram—in a Poem (siirryt toiseen palveluun)

‘FORGIVE MY MISTAKES’ – Who is Princess Haya Bint Al Hussein and why has she fled Dubai? (siirryt toiseen palveluun)

YK:n entisen ihmisoikeusvaltuutetun tapaaminen Dubain prinsessan kanssa nosti kohun – "myötäilee Arabiemiraatteja"

"He uhkasivat ampua aivoni pellolle" - Dubaista paennut suomalaisnainen kertoo karkumatkastaan ja kommandojen suorittamasta sieppauksesta