1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kabul

Afganistanissa Kabulin keskustassa tehtiin isku – kymmeniä haavoittui pommi-iskussa ja ampumisessa

Autopommi räjähti alueella, jolla sijaitsee armeijan ja hallinnon rakennuksia.

Kabul
Ensiapuhenkilö kantaa haavoittunutta oppilasta ampulanssiin Kabulissa 1. heinäkuuta.
Ensiapuhenkilö kantaa haavoittunutta oppilasta ampulanssiin Kabulissa 1. heinäkuuta. EPA / Jawad Jalali

Auto-pommiräjähdys ravisutti Kabulin keskustaa maanantaina, kertoivat uutistoimistot.

Räjähdyksen jälkeen ryhmä hyökkääjiä on taistellut asein Afganistanin erikoisjoukkoja vastaan. Ainakin kolme hyökkääjää oli mennyt sisään puolustusministeriön rakennuksessa, josta hallinnon joukot yrittävät saada heidät ulos.

Ainakin 65 ihmistä sai eri asteisia vammoja räjähdyksessä ja ampumisissa, kertoivat viranomaiset. Ainakin 9 lasta haavoittui räjähdyksessä, kertoi maan terveysministeri Wahidullah Mayar. Lapset loukkaantuivat pommin lennättämistä lasinsiruista.

Sisäministeri Nasrat Raminin mukaan räjähdys tapahtui Puli Mahmood Khanin alueella ruuhka-aikana. Räjähdys tapahtui alueella, jolla sijaitsee armeijan ja hallinnon rakennuksia.

Muun muassa Afganistanin tiedustelupalvelun rakennus sekä puolustusministeriö sijaitsevat alueella. Lisäksi Afganistanin jalkapalloliitolla sekä Afganistanin kriketin hallinnolla on rakennukset alueella.

Jalkapalloliitosta on kerrottu AFP:lle, että räjähdys oli tapahtunut lähellä liiton rakennuksen portteja. Liiton työntekijät eivät pääse pois rakennuksesta ja osalla on vammoja, kertoi jalkapalloliiton tiedottaja.

Alue sijaitsee lähellä diplomaattien lähetystöaluetta, jonka turvatoimia lisättiin heti räjähdyksen jälkeen.

Reutersin silminnäkijät kertoivat talon vavahdelleen räjähdyksen äänen voimasta.

Taliban ilmoittautui puolustusministeriötä vastaan tehdyn iskun tekijäksi. Niin Isisin ja Talibanin joukot ovat viime vuosina tehneet iskuja Afganistanin pääkaupungissa.

Taliban on aiemmin tehnyt iskuja Kabulissa Afganistanin ja Yhdysvaltojen armeijoiden kulkuneuvoja vastaan.

Qatarissa on käynnissä Afganistanin neuvottelut Yhdysvaltain erityislähettiläs Zalmay Khalilzadin johdolla. Yhdysvallat haluaisi vetää joukkonsa pois Afganistanista.

Kabulin diplomaattialueella ainakin neljä ihmistä kuoli lokakuussa 2017 kun itsemurhapommittaja räjäytti pomminsa.
Kabulin diplomaattialueella ainakin neljä ihmistä kuoli lokakuussa 2017 kun itsemurhapommittaja räjäytti pomminsa. Jawad Jalali / EPA

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi