Lakkapää sulkee liikkeensä Ylitorniolla ja aloittaa yt-neuvottelut Ylitorniolla, Torniossa ja Rovaniemellä

Lapin toimipisteissä vähennystarve on korkeintaan kahdeksan henkilöä. Oulun seudulla toiminta vahvistuu.

Ylitornio
Lakkapään rautakauppa Torniossa.
Rautakauppa Lakkapää sulkee liikkeensä Ylitorniolla ja vahvistaa toimintaansa Oulun seudulla.Jarno Tiihonen / Yle

Rautakauppaan sekä maatalous- ja konekauppaan keskittyvä Lakkapää sulkee kivijalkamyymälänsä Ylitorniolla. Yhtiö muuttaa toimintansa painopistettä ja vahvistaa erityisesti Kempeleen toimipistettä.

Muutosten vuoksi Lakkapää aloittaa yt-neuvottelut Ylitorniolla, Torniossa ja Rovaniemellä. Vähennystarve on maksimissaan kahdeksan henkilöä.

Rautakaupan sektorilla on tapahtunut viime vuosina suuria muutoksia, jotka näkyvät muun muassa uudenlaisena asiakaskäyttäytymisenä. Muutokset näkyvät myös Lakkapään strategiassa.

Lakkapää aikoo syksystä lähtien keskittyä rakentaja- ja remonttiasiakkaisiin, yritysmyyntiin sekä maatalous- ja konekauppaan, ja kehittää kuluttajakauppaa verkkokaupan toimintoja vahvistamalla.

Kuluttajamyynti siirtyy entistä enemmän verkkoon

Toimitusjohtaja Jukka Lakkapään mukaan ratkaisujen syynä ovat alalla tapahtuneet muutokset, muun muassa verkkokaupan voimakas kasvu.

– Yli 40 prosenttia kuluttajamyynnistämme tapahtuu verkkokaupassa ja se on jatkuvassa kasvussa, Jukka Lakkapää.

Verkkokauppa on vahvistunut kivijalkakaupan kustannuksella. Toimitusjohtaja Jukka Lakkapää myöntää, että markkinatilanteen sanelema rakennemuutos ei suju ilman kipeitäkin ratkaisuja.

– Nykyisessä markkinatilanteessa Ylitornion toimipisteen kannattavuus on laskenut tasolle, joka merkitsee sen lopettamista kivijalkamyymälänä.

Ylitornion toimipisteen lopettaminen ja konsernin rakennemuutos merkitsevät siis myös yt-neuvotteluja paitsi Ylitornion toimipisteessä, myös Torniossa ja Rovaniemellä.

Toimintaa vahvistetaan Oulun seudulla

Muutosten johdosta erityisesti Kempeleen toimipisteen toimintoja vahvistetaan huomattavasti.

– Vahvistamme toimintoja Oulun seudulla, sillä siellä maatalouspisteemme on vahvassa kasvussa, kertoo toimitusjohtaja Jukka Lakkapää.

Lakkapää aikoo muuttaa uusiin laajempiin toimitiloihin Oulun seudulla. Sijainti kerrotaan myöhemmin.

Kempeleen toimipiste mukaan luettuna Lakkapää työllistää tällä hetkellä yhteensä noin 90 henkilöä. Lapissa heitä työskentelee yli 80.

Lue myös:

Rautakauppa Lakkapää hakee yrityssaneeraukseen - Ruotsissa työt loppuivat 70 työntekijältä

Rautakauppaketju Lakkapään yrityssaneeraus alkaa