1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapin Kuljetus ja Napapiirin Kuljetus yhteen – Fuusiosta 125 kuorma-auton ja 40 työkoneen yritys

Fuusiota perustellaan synergiaeduilla, joilla yritys vahvistaa asemiaan kiristyvillä markkinoilla.

raskas liikenne
Rekkakuski työssään.
Lappiin syntyi maanantaina kuljetusalan iso yritys.Tiina Jutila / Yle

Napapiirin Kuljetus Oy ja Lapin Kuljetus Oy ovat yhdistyneet. Fuusion jälkeen yritys on nimeltään Napapiirin Kuljetus ja se aloittaa toimintansa 1. heinäkuuta.

Yhtiö työllistää urakoinnissa ja kuljetuksissa sesonkiaikana lähes 70 työntekijää ja 120 osakasyrittäjää, joilla on yhteensä noin 125 kuorma-autoa sekä 40 kauhakuormaajaa ja kaivinkonetta. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa.

Markkinat kiristyvät

Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Napapiirin Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Teppo Kyrö. Kyrö perustelee fuusiota synergiaeduilla, joilla yritys vahvistaa asemiaan kiristyvillä markkinoilla.

Sulautuminen tehtiin pitkälti osakevaihdoilla ja Lapin Kuljetuksen toimivat osakkaat jatkavat toimintaansa Napapiirin Kuljetuksessa nykyisten sopimusten mukaisella kalustolla. Myös Lapin Kuljetuksen yhteystiedot pysyvät nimenmuutosta lukuun ottamatta ennallaan.

Napapiirin Kuljetus Oy on lappilaisten kuljetus- ja maanrakennusalan yrittäjien vuonna 1967 perustama yhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Rovaniemellä. Kahdeksan Lapin toimipisteen lisäksi sillä on tytäryhtiö Ruotsissa. Lapin Kuljetus Oy on perustettu vuonna 1946. Yhtiö työllistää 13 henkilöä ja sen liikevaihto oli vuonna 2018 runsaat 16 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi