1. yle.fi
  2. Uutiset

Ravintoloitsijoille ei tule helpotusta Kauppurienkadun terassien lokkiongelmaan

Osa ravintoloitsijoista haki lupaa lokkien karkoittamiseksi terasseilta siimojen avulla.

Oulu
Havainnekuva Kauppuri 5-ravintolan edustan terassille suunnitellusta lokkisuojasta.
Kauppurienkadulla sijaitsevan ravintolan terassin ylle suunniteltu lokkeja estävä siimasuoja. Havainnekuva.Burger Bar Kauppuri 5.

Oulun kaupungin rakennusvalvonta ei puolla lupaa Kauppurienkadun ravintoloille karkoittaa ruokailijoita häiritseviä lokkeja. Muutama ravintola anoi lupaa terasseille estääkseen lokkien nappaaminen ruokaa lautasilta laittamalla siimoja korotettujen pylväiden avulla terassialueen ylle.

Ravintolat hakivat lupaa lokkien karkoittamiseksi terassialueita hallinnoivalta Oulun Liikekeskukselta, joka puolestaan kysyi kaupungin kantaa asiasta. Lupaa ei Oulun rakennusvalvonnasta kuitenkaan puollettu muun muassa toimitettujen havainne- ja lupakuvien eroavaisuuksien vuoksi.

Lokit ovat häirinneet terasseilla ruokailjoita useiden vuosien ajan. Lokkien karkoittamiseksi on käytetty muun muassa huuhkajan ja kotkien kuvia, kumisia käärmeitä ja valoa heijastavia cd-levyjä, mutta huonolla menestyksellä.

Juttua ja otsikkoa muokattu ja korjattu 1.7.2019 kello 17:05: Tarkennettu tietoa syistä, joiden vuoksi Oulun rakennusvalvonta ei puolla lupaa korotettujen pylväiden pystyttämiseen. Aiemmin jutussa mainittiin virheellisesti, että rakennusvalvonta ei myöntänyt lupaa. Luvan myöntää Oulun Liikekeskus.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi