1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ruisrock

50:ttä kertaa järjestettävä Ruisrock loppuunmyyty – Ruissaloon kulkua rajoitetaan tällä viikolla

Ruisrock-festivaali järjestetään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Turun Ruissalon saarella.

Ruisrock arkistokuvassa. Kuva: Paula Koskinen / Yle

Turun Ruissalon Kansanpuistossa järjestettävä Ruisrock-festivaali on loppuunmyyty, kertoo järjestäjä Vantaan Festivaalit. Festivaali myytiin loppuun järjestäjän mukaan kolmatta vuotta peräkkäin.

Usemman päivän liput ja lauantailiput myytiin loppuun jo aikaisemmin, viikonloppuna myös festivaalin perjantain- ja sunnuntaipäivän liput varattiin myös loppuun.

Viidettäkymmenettä kertaa järjestättävä Ruisrock kerää noin 100 000 kävijää kolmen päivän aikana.

Viikonloppuna myös hotellit ovat pitkälti loppuunmyytyjä, yksittäisiä paikkoja saattaa vielä löytyä, kerrotaan Visit Turusta.

Saareen kulkua rajoitetaan

Poliisi muistuttaa, että viranomaiset rajoittavat vesiliikennettä festivaalin edustalla.

Kiellettyä on esimerkiksi festivaalialueen edustalla pysähtyminen tai ajelu edestakaisin. Myös hetkellinen pysähtyminen on poliisin mukaan kiellettyä.

Lisäksi poliisi muistuttaa että erilaisten drone-lennokkien käyttäminen sekä lentäminen Ruissalossa tai sen yläpuolella on kiellettyä Ruisrokin aikana.

Myös saareen kulkua rajoitetaan monilta osin. Turun seudun joukkoliikenteen Fölin vesibussit eivät pysähdy Kansanpuistossa ja Festivaalin rakennustöiden takia Kansanpuistoon ei enää ulkopuoliset tällä viikolla pääse.

Festivaaliviikolla myös saareen kulkemista rajoitetaan. Festivaalivieraat voivat pysäköidä autonsa Artukaisissa sijaitsevalle parkkialueelle, jolta maksuton festaribussi kulkee festaribussiasemalle, kertoo Ruisrock sivuillaan.

Jutun otsikkoa muutettu 2.7. klo 13.30. Otsikko oli aiemmin "50-vuotisjuhliaan viettävä Ruisrock loppuunmyyty – Ruissaloon kulkua rajoitetaan tällä viikolla".

Lue lisää:

Turun vesibussit skippaavat Ruissalon Kansanpuiston seuraavat pari viikkoa – Ruisrock-festivaalin rakennustyöt alkavat

Ruisrockista tuttu Ruissalo liikennekaaoksessa – saaren tunnetuin asukas, Arno Kasvi, toivoo toista siltaa autoliikenteen vähentämiseksi Kulttuurivuoden 2019 tärpit: Game of Thrones, hurmossaarnaaja, Ruisrock ja monta muuta

Viisikymppinen Ruisrock korotti kympeillä viikonlopun hintaa: lippu 199 euroa ja silti verkkomyynti ruuhkautui hetkessä