1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työttömyys

Euroalueen työttömyys laski alimmilleen yli 10 vuoteen – EU:n työttömyysaste kuukausittaisen mittaushistorian alhaisin

Työttömänä euroalueella on yhä 12 miljoonaa ihmistä.

työttömyys
Työvoimatoimisto Rostockissa.
Työvoimatoimisto Rostockissa Saksassa.Bernd Wuestneck / EPA

Euroalueen kausitasoitettu työttömyysaste oli toukokuussa 7,5 prosenttia, ilmenee Eurostatin tilastoista (siirryt toiseen palveluun). Luku oli näin alhainen viimeksi lähes 11 vuotta sitten eli heinäkuussa vuonna 2008.

Työttömyysaste laski hieman huhtikuusta, jolloin se oli 7,6. Eurostatin mukaan tämä tarkoittaa, että työttömien määrä väheni yli 100 000:lla huhtikuusta. Työttömiä oli euroalueella yli 12 miljoonaa toukokuussa.

Vuotta aiemmin toukokuussa työttömyysaste oli 8,3.

Mittaushistoriaa tehtiin koko EU-alueen työttömyysasteessa. Toukokuun 6,3 prosenttia oli alhaisin lukema, joka on mitattu kuukausitilastoinnin alettua vuonna 2000. Vuotta aiemmin EU:n työttömyysaste oli 6,9 prosenttia.

Alhaisimmillaan työttömyysaste oli Tshekissä, 2,2 prosenttia. Korkein työttömyys puolestaan on Kreikassa, jossa 18,1 prosenttia työikäisistä oli työttömänä.

Suomessa kausitasoitettu työttömyysaste oli Eurostatin mukaan 6,8 prosenttia. Se on näin ollen euroalueen keskiarvon alapuolella, mutta koko EU-alueen työttömyysastetta suurempi.

Eurostat tarkastelee tilastoinnissaan 15–74-vuotiaita ihmisiä, jotka ovat työttöminä ja jotka ovat etsineet työtä edellisen kuukauden aikana.

Lue seuraavaksi