Palloliitto kumosi RoPSin Taye Taiwon pelikiellon

Palloliiton mukaan pallo osui ensin Taiwon päähän, joten hän ei estänyt maalipaikkaa kädellään.

Rovaniemen Palloseura
Taye Taiwo
AOP

Palloliitto tiedotti maanantaina, että RoPS:n puolustajapelaajan Taye Taiwon pelikielto on kumottu. Taiwo sai suoran punaisen kortin lauantaina yöttömän yön ottelussa Rovaniemellä KPV:ta vastaan, minkä seurauksena on – kentältä poistamisen lisäksi – kahden ottelun pelikielto Veikkausliigassa.

RoPS anoi pelin jälkeen, että Palloliitto poistaa Taiwon pelikiellon. Pelikielto voidaan kumota tällaisissa tapauksissa, jos videokuvan tai muun materiaalin perusteella on täysin varmaa, että pelaaja ei ole syyllistynyt sellaiseen tekoon, josta voidaan antaa punainen tai keltainen kortti.

Palloliiton pääsihteerin nimeämä kolmihenkinen työryhmä kuuli ottelun erotuomaria ja tutustui kahteen videotallenteeseen. Videotallenteet näyttivät työryhmän mukaan kiistattomasti, että pallo osuu ensin Taiwon päähän ja vasta sen jälkeen käteen, kun pallon liikesuunta oli jo pois päin maalista.

Erotuomari sanoi poistaneensa Taiwon kentältä siksi, että hänen mielestään pallo osui käteen. Erotuomarin tulkinnan mukaan Taiwo vei vastustajalta selvän maalintekotilaisuuden pelaamalla palloa tarkoituksellisesti käsin.

Työryhmän mukaan Taiwo ei kuitenkaan syyllistynyt sellaiseen tekoon, josta voidaan antaa suora punainen kortti. Siten se kumosi Taye Taiwon pelikiellon.