Lahtelaismiehelle elinkautistuomio murhasta – surmasi nukkuvan miehen autossa Hausjärvellä

Uhri löytyi Hausjärven maastosta surmattuna viime huhtikuussa.

henkirikokset
Kanta-Hämeen käräjäoikeuden sisäänkäynti Hämeenlinnassa
Murha oli tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.Nina Keski-Korpela / Yle

Lahtelaismies on saanut Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa elinkautisen vankeustuomion Hausjärvellä huhtikuussa tekemästään murhasta.

Tekijä oli lyönyt auton etupenkillä nukkunutta uhria, parikymppistä riihimäkeläismiestä, raa'asti teräaseilla pään ja kaulan alueille useita kertoja. Teon jälkeen mies oli vetänyt uhrinsa ulos autosta ja peitellyt ruumiin auton maton paloilla. Tekovälineet hän kätki tien penkkaan ja poistui autolla paikalta.

Rikos tapahtui 14. huhtikuuta. Poliisi pääsi teon jäljille, kun partio havaitsi seuraavana päivänä ylinopeutta kulkevan auton Lahdessa. Poliisi ajoi kuljettajaa takaa ja lopulta tavoitti hänet. Autosta havaittiin viitteitä henkirikoksesta.

Niin ikään tekoa seuraavana päivänä sivullinen löysi uhrin maastosta.

Myös muita rikoksia

Mies sai tuomion samalla myös muista rikoksista. Murhan tekopäivänä tekijä oli myös pahoinpidellyt Riihimäen Prisman vartijaa lyömällä häntä sorkkaraudalla. Mies sai tuomion pahoinpitelyn lisäksi myös luvattomasta käytöstä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Elinkautistuomion lisäksi tekijä tuomittiin maksamaan korvauksia asianosaisille yli 28 500 euroa ja muita kuluja reilut 2 500 euroa.

Tekijä passitettiin Kylmäkosken vankilaan. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.