Muistatko vielä Huparin? Lammen Loiskeet kerää muistoja legendaarisesta keikkapaikasta

Kajaanin Huvipuiston muistot halutaan herättää eloon.

Musiikkitapahtumat
Huparin eli Kajaanin Huvipuiston rakennukset
Huparin vanhoista junavaunuista kootut rakennukset herättävät varmasti paljon muistoja. Yle

Viikonlopun Lammen loiskeet-festareille pystytetään nostalgianurkkaus, johon kerätään kansalaisten Hupari-muistoja, muun muassa Facebookin kautta (siirryt toiseen palveluun).

– Miltä keikalla tuntui, tuoksui, näytti ja millainen tunnelma paikan päällä oli? Mitä bändejä kävit katsomassa ja millaiset muistot bändeistä ja illoista jäi? festivaalin edustajat kyselevät Facebook-postauksessa.

Kajaanin Huvipuisto, eli Hupari sijaitsi nykyisen Onnelan alueella ja oli yksi Kainuun kuuluisimmista juhla- ja konserttipaikoista. Nyt kerättävien muistojen tarkoitus on herätellä nyt jo puretun Huparin muisto eloon.

– Kasassa on jo paljon muistoja. On sanallisia tarinoita, pääsylippuja, putkikasseja ja paljon muuta rekvisiittaa, kertoo festivaalin tiedottaja Hilkka Tolonen kertoo.

Tolosen mukaan muistoja saa lisätä näyttelyyn vielä festivaalin aikanakin. Paikalle toivotaan paljon muistelijoita.

– Ehkä tämä homma vielä jalostuu tästä ja alkaa elää omaa elämäänsä. Muistojen kerääminen saattaa olla alkua jollekin suuremmalle projektille, Tolonen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)