Omakotitalo tuhoutui pahoin rajussa tulipalossa Pietarsaaressa – ihminen pelastui liekeistä viime hetkillä

Omakotitaloalueella sijainnut talo kärsi mittavat vauriot yöllisessä palossa. Pelastuslaitos sai estettyä palon leviämisen alueen muihin taloihin.

Kotimaa
Pelastuslaitoksen auto
Yle

Pohjanmaan Pietarsaaressa omakotitalo on tuhoutunut tulipalossa pahoin. Yksi ihminen pääsi pelastautumaan talosta viime hetkillä. Hän ehti hengittää savukaasuja ja hänet on viety sairaalaan tarkastettavaksi.

Päivystävä palomestari Joonas Nuolioja Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitokselta kertoo, että pelastautuminen oli täpärällä.

– Siinä oli todella läheltä piti -tilanne. Hän heräsi yöllä tulipaloon. Yleensä liekit eivät tapa tällaisissa tapauksissa, vaan myrkylliset savukaasut, muistuttaa Nuolioja.

Talo sijaitsee Mäkituvankujalla Permon kaupunginosassa, noin puolitoista kilometriä Pietarsaaren keskustasta. Pelastuslaitos sai palon hallintaan, eikä leviämisvaaraa muihin alueen omakotitaloihin ollut.

1970-luvulla rakennettu, noin 180 neliön omakotitalo tuhoutui palossa pahoin.

– Asuinhuoneistot kärsivät pahoja vaurioita, ja palo pääsi leviämään talon yläpohjaan. Syttymissyytä ei pystytä tässä vaiheessa arvioimaan, mutta rakennuksen sisäpuolelta palo lähti.

Palohälytys tuli maanantain ja tiistain välisenä yönä kahden aikaan. Hieman ennen aamuseitsemää palo oli saatu sammutettua.

Tulipaloa oli sammuttamassa yksiköitä Pietarsaaren paloasemalta sekä vapaapalokunnasta.