Japanin kuninkaallisten vierailu hidastaa paikoin liikennettä Helsingissä

Myös EU:n epävirallinen ministerikokous aiheuttaa liikennekatkoksia tällä viikolla.

liikenne
Läheltä
Yle

Japanin kruununprinssin ja hänen puolisonsa vierailu sekä EU:n epävirallinen ministerikokous hidastavat lähipäivinä paikoin pääkaupunkiseudun liikennettä.

Eniten lyhyitä liikennekatkoksia on Helsingin keskustassa, Finlandia-talon ympäristössä ja Mannerheimintiellä sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman ja keskustan välisillä väylillä.

Japanin kruununprinssin ja hänen puolisonsa vierailu vaikuttaa liikenteeseen ydinkeskustassa erityisesti tänään tiistaina noin kello 14–17.

EU:n epävirallinen kilpailukykyministerikokous näkyy liikenteessä keskiviikosta perjantaihin. Vieraat saapuvat Helsinkiin keskiviikkoiltapäivästä lähtien. Torstaina lyhyitä liikennekatkoksia on erityisesti Finlandia-talon ympäristössä ja perjantaina jälleen Helsingin ulosajoväylillä.

– Merkittävimpiä katkoksia liikenteeseen syntyy todennäköisesti juuri perjantaina iltapäiväruuhkan aikaan. Suosittelen tuolloin ajamaan pohjoiseen muita reittejä kuin Mannerheimintietä ja Tuusulantietä, ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta sanoo.