1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Junaliikennehäiriöt

Maanantain ukkoset sekoittivat Itä-Suomen rataliikenteen – Kouvolan ja Lappeenrannan välisiä junia korvattiin busseilla

Iisalmessa junaliikenne on Rataliikennekeskuksen mukaan keskeytyksissä iltaan saakka.

Junaliikennehäiriöt
VR
Rataosuudella kulkee yhteys Helsingin ja Joensuun välillä, mutta junat myöhästyvät.Marko Väänänen / Yle

Kaukoliikenteen Helsinki-Lappeenranta-junat korvattiin Kouvolan ja Lappeenrannan välisellä osuudella tänään busseilla, kertoo VR.

Tähän mennessä viiden junan matkustajat on kuljetettu rataosuudella busseilla. Vielä Lappeenrannasta kello 16.27 lähtevän junan matkustajat kuljetetaan busseilla välillä Lappeenranta–Kouvola. Tämän jälkeen junaliikenteen pitäisi sujua rataosuudella.

Rataosuudella kulkee yhteys Helsingin ja Joensuun välillä, mutta junat myöhästyvät 30–60 minuuttia. Myöhästymiset vaikuttavat laajalti Itä-Suomen kaukoliikenteeseen.

Nyt myös Iisalmessa Pohjois-Savossa junaliikenne on keskeytynyt ratajärjestelmävian vuoksi. Junat on korvattu busseilla välillä Sukeva-Iisalmi-Lapinlahti.

Iisalmessa junaliikenne on edelleen keskeytyksissä sähköratavaurion takia, kertoo Rataliikennekeskus. Junat korvataan busseilla välillä Sukeva–Iisalmi–Lapinlahti. Tämänhetkisen arvion mukaan vika saataneen korjattua illansuussa.

Lappeenrannan yli maanantai-iltana kulkenut ukkonen aiheutti vikoja liikenteenohjausjärjestelmiin Luumäen ja Lappeenrannan välillä sekä Joutsenossa.

Lisätietoja saa VR:n verkkosivuilta, jolta löytää junien liikennetilanteen ja korvaavat kuljetukset. (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi