Elämäntilanne vaikuttaa vuokra-asunnon valintaan

Perheen kasvaessa tarvitaan lisää tilaa ja hyvät harrastusmahdollisuudet helpottavat asunnon valintaa.

Oulu
Emmi ja Rosa Ruokamo.
Perheen kasvaessa Emmi ja Rosa Ruokamo etsivät perheen isän kanssa isompaa asuntoa Oulun eteläpuolelta. Marko Väänänen / Yle

Vuokralla-asumisen kustannukset vaihtelevat eri puolilla Oulua.

Hinta ei kuitenkaan ole ainoa tekijä, joka vaikuttaa asuma-alueen valintaan. Olennaista vuokra-asunnon valinnassa on elämäntilanne.

Posiolta lähtöisin oleville Ruokamoille tärkeä peruste asuinpaikan valinnassa on luonto. Perheen äiti Emmi Ruokamo kertoo, että Rajakylä on miehen työpaikan sijainnin vuoksi heille kuitenkin väärällä puolella kaupunkia. He haluavat löytää isomman asunnon nimenomaan Oulun eteläisistä kaupunginosista. Myös naapurikunta Kempele kävisi.

– Hyvä olisi, jos palvelut olisivat lähellä, kuten kauppa, terveyskeskus, hammaslääkärit jne, mutta myös se että pääsee nopeasti luontoon. Metsäreitit ja kävelypolut on hyvä olla lähellä, jotta voisi lähteä lasten kanssa päivällä ja viikonloppuisin retkeilemään, kertoo Emmi Ruokamo.

Halvimmat vuokrat löytyvät kanta-Oulussa Rajakylästä ja kalleimmat radanvarresta Etu-Lyötyn uudenkarhealta kerrostaloalueelta. Etu-Lyötyssä kolmiosta joutuu maksamaan vuokraa lähes tuhat euroa kuukaudessa. Yksiön Etu-Lyötystä saa noin 550 eurolla kuukaudessa.

Rajakylästä löytyvät puolestaan Oulun halvimmat vuokra-asunnot. Yksiö maksaa vajaa 400 euroa kuukaudessa ja kolmion saa vajaalla 700:lla eurolla kuukaudessa.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).