1. yle.fi
  2. Uutiset

Hotelli Kaustinen ehostettiin pienimuotoiseksi huvikeskukseksi: majoittujien lisäksi hotelliin houkutetaan paikallisia asiakkaita

Uudistusten tavoitteena on saada hotellitoiminta kannattavaksi ja säilymään kunnassa.

Kaustinen
Kuvassa Kansanlääkintäkeskus.
Kaustisen Terveyskylä

Hotelli Kaustinen on ehostettu pienimuotoiseksi huvikeskukseksi.

Hotelliin on rakennettu pub-tyyppinen baari ja uusi esiintymislava. Luvassa on tasseja bändien tahtiin ainakin loppuvuoteen saakka. Lisäksi hotellin huoneita on ehostettu ja kalustusta uusittu.

Viereinen Mosalan leirintäalue liitetään osaksi hotellia ensi syksynä. Samalla leirintäalue siirtyy yrittäjältä kunnan hallintaan. Kansanparannustoiminta jatkaa rakennuksessa omana yksikkönään.

Korjaustöihin on käytetty muutamia kymmeniä tuhansia euroja.

Hotellitoimintaa on vuodenvaihteesta pyörittänyt Kaustisen Kehitys Oy, joka on kokonaan kunnan omistama yhtiö. Sen hallituksen puheenjohtaja Matti Mustajärvi kertoo, että uudistusten päätavoitteena on saada hotellitoiminta kannattavaksi ja säilymään kunnassa..

Toiveena lisäksi on, että hotelliin saadaan lisää yöpyjiä mutta aiempaa enemmän myös paikallisia kävijöitä.

– Koetame tehdä sellaisen paikan, jonne myös paikkakuntalaiset voivat tulla viihtymään. Hotellipuistoon voi tulla vaikka piknikille ja sen jälkeen poiketa hotellilla vaikka kahvilla tai pubissa, Mustajärvi sanoo.

Kaustisen kunnan omistama kehitysyhtiö jatkaa edelleen hotellin toiminnan pyörittämistä. Toiveena on, että uudistusten avulla hotellille löytyy uusi yrittäjä.

Aiemmin Kansanlääkintäkeskuksessa hotellitoimintaa pyöritti Terveyskyläsäätiö. Toiminta oli kannattamatonta, ja Kaustisen kunnan omistama kehitysyhtiö haki sen konkurssiin talvella 2018.

Lue seuraavaksi