Meyer Turun telakalle uusi risteilylaivatilaus

Royal Caribbean tilaa kolmannen Icon-aluksen.

Turku
Meyer Turku Oy:n telakka-alue.
Meyer Turku Oy:n telakka-alue.Meyer Turku Oy

Royal Caribbean Cruises ja Meyer Turun telakka ovat allekirjoittaneet laivasopimuksen kolmannen Icon-luokan risteilylaivan toimittamisesta keväällä 2025.

Sopimuksen rahoitusjärjestelyt ovat yhä avoinna. Kaksi ensimmäistä Icon-alusta luovutetaan Meyer Turun telakalta vuosina 2022 ja 2024. Icon-alukset ovat noin 200 000 bruttovetoisuustonnin risteilylaivoja ja ne käyttävät LNG:tä polttoaineena.

Royal Caribbean Cruisesin Executive Vice president Maritime & Newbuilding Harri Kulovaaran mukaan Icon-alusten suunnittelu etenee hyvin Meyer Turun telakalla.

– Määrittelemme näillä laivoilla uudelleen sen, millainen moderni risteilyalus on. Ympäristöystävällisyys, kestävyys ja päästöjen vähentäminen ovat olleet keskiössä Iconin suunnittelussa. Olemme yhdessä Meyer Turun kanssa ottaneet käyttöön uusimmat mahdolliset teknologiat ja kehitämme yhdessä myös täysin uutta teknologiaa.

Royal Caribbean Cruises -varustamon toimitusjohtaja Richard Fain ja Meyer Turku -yhtiön toimitusjohtaja Jan Meyer.
Royal Caribbean Cruises -varustamon toimitusjohtaja Richard Fain (vas.) ja Meyer Turku -yhtiön toimitusjohtaja Jan Meyer.Meyer Turku Oy

Kulovaara hehkuttaa Meyerin tiedotteessa luottamusta Meyer Turun telakkaan, suomalaisen meriklusterin kehittymiskykyyn ja joustavuuteen sekä sopivaan suomalaiseen liiketoimintaympäristöön.

– Olemme hyvin kiitollisia, että Royal Caribbean on osoittanut luottavansa Iconin suunnitteluun ja kykyymme rakentaa tällaisia erityislaatuisia aluksia. Icon III laajentaa tilauskirjamme ulottumaan vuoteen 2025, mikä antaa telakalle ja suomalaiselle laivanrakennusklusterille pitkän kasvun näkymän, toteaa tiedotteessa Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer.

– Tarvitsemme tätä pitkää tilauskirjaa, jotta voimme valmistautua tulevaisuuden usein valtio-omisteiseen kilpailuun. Icon III:n tilaus on tehty luottaen siihen, että pystymme säilyttämään joustavuuden ja kilpailukyvyn myös tulevaisuuden liiketoimintaympäristössä.

Ensimmäisen Icon-aluksen tuotanto alkaa Meyer Turun telakalla keväällä 2020.

Lue lisää:

Lännen media: Jättiristeilijöiden tilaus varmistui Turkuun